01.01.2012. / 12:00

Autor: Hina

Tisuće dočekale 2012. na gradskim trgovima

Tradicionalno u najvećim gradovima doček je uz koncert organiziran na gradskim trgovima

Vatromet iznad Zagreba (Foto: Daniel Kasap/PIXSELL)Vatromet iznad Zagreba (Foto: Daniel Kasap/PIXSELL)Novu 2012. godinu Splićani i njihovi gosti dočekali su na Rivi uz vatromet i dobru zabavu.

Doček je organiziran i po lokalnim klubovima, restoranima, hotelima i kafićima.

U glazbenom programu na splitskoj Rivi nastupili su Magazin, Petar Grašo i Mladen Grdović. Iako je temperatura samo tri stupnja, nekoliko desetaka tisuća Splićana je slavilo u odličnoj atmosferi uz domaću pjesmu.

Čestitku je građanima Splita i njihovom gostima uputio gradonačelnik Željko Kerum, zaželivši im puno sreće, zdravlja i blagostanja u 2012.

Galerija Fotografije Fotokluba Split tradicionalno je otvorila izložbu u prvim minutama Nove godine. Ove, 2012., to je izložba radova mladih, još neafirmiranih članova Fotokluba Split. Bit će otvorena do 25. siječnja.

U Rijeci na Korzu

Najviše Riječana i njihovih gostiju dočekalo je Novu 2012. godinu na organiziranoj proslavi u središtu grada, na Trgu 128. brigade HV i Korzu.

Okupljenima je čestitke prvi uputio gradonačelnik Vojko Obersnel nakon čega je priređen vatromet na morskoj obali.

Za glazbeni dio programa zaduženi su riječki punk bend Diskurz, koji su nastupili prvi, potom popularni Gustafi, a posljednji su na programu Dubioza kolektiv iz Bosne i Hercegovine.

U Opatiji je najmasovniji doček Nove godine priređen na Ljetnoj pozornici gdje nastupa Gibonni. Grad Opatija je organizirao i druženje za građana i goste ispred opatijske tržnice tijekom jutra i poslijepodneva na Staru godinu uz svirku benda Le Salpe.

Nekoliko tisuća građana iz cijele Hrvatske prvi su na ovom području tradicionalno ispratili proteklu godinu u Fužinama i to u podne zadnjeg dana 2011.

Dubrovčani na Stradunu

S puno buke i veselja Dubrovčani i njihovi gosti ispratili su staru i dočekali Novu 2012. godinu.

Najveselije je bilo je na središnjoj dubrovačkoj ulici Stradunu, gdje se okupilo više od 10.000 Dubrovčana i njihovih gostiju. Okupljene je u Novu godinu uvela jedna od najvećih hrvatskih zvijezda Jelena Rozga, klapa Intarde te domaći sastav Da Riva. Nova godina organizirano se čekala i u nekoliko dubrovačkih hotela - La Croma, Park, Excelsior, Pucić Palace i drugim. Veselo je bilo i u dubrovačkim kafićima te u brojnim domovima gdje se organizirao doček.

Točno u ponoć, okupljenima na Stradunu 2012. godinu čestitao je dubrovački gradonačelnik Ando Vlahušić, kazavši kako smo ušli u novo vrijeme optimizma i napretka.

Sam program ispraćaja stare i dočeka Nove godine započeo je u jutarnjim satima nastupom klapa te tradicionalnom kolendom dubrovčkim ulicama.

Prema informacijama iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika u 16 dubrovačkih hotela i u privatnom smještaju novo ljeto dočekalo je oko 4.500 domaćih i stranih turista.

Danas, na Novu godinu, u podne tradicionalni novogodišnji koncert ispred crkve Sv. Vlaha održat će dubrovački Simfonijski orkestar, a u 20 sati program će biti nastavljen nastupom klape Cambi, Bosutskih bećara, Iness i tria Ad Libituma.

Zagrepčani na čak četiri lokacije

Brojni Zagrepčani ispratili su staru i dočekali Novu 2012. na gradskim trgovima i ulicama uz vatromet i valcer.

Zagrepčani i njihovi gosti Novu godinu dočekali su uz koncerte na otvorenom na četiri lokacije: na Trgu bana Jelačića, na Britanskom trgu, na Zrinjevcu i na Gradecu. Slavilo se i uz koncert u šatoru na Kvaternikovom trgu, a oni koji su se odlučili za taj doček, plaćali su ulaznice od 90 kuna.

Na prepunom Trgu bana Jelačića građane su zabavljali All4Play, Jacques Houdek, Crveni koralji, koji slave svoju 50. obljetnicu, Telefon Blues band, ansambl "Zagreb-Zagreb", a nakon vatrometa i čestitke gradonačelnika Bandića, nastupili su New Gypsies.

U Novu godinu Zagrepčane je na Britanskom trgu uveo TBF, a na Gradecu Kawasaki 3p. Na Zrinjevcu zabavljali su se u ritmu evergreena 60-ih i 70-ih godina u izvedbi grupe Zocioni. Na Kvaternikovom trgu, u šatoru, nazočne je zabavljao DJ i grupa "Spas u zadnji čas".

Zagrebački gradonačelnik je na prepunom središnjem zagrebačkom trgu sa sugrađanima ispratio posljednje minute prošle i uz vatromet dočekao prve minute Nove 2012. godine poželjevši im sretnu Novu godinu.

Prije toga, gradonačelnik Bandić nazočio je mjuziklu "Đerdan" u Gradskom kazalištu "Komedija" te tradicionalno obišao Prenoćište u Velikoj Kosnici, Hitnu pomoć u Heinzelovoj ulici, Vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba te zagrebačku Policijsku upravu. Poslije ponoći u rodilištu KBC-a "Sveti Duh" posjetio je prvorođenu bebu u 2012. godini.

Osječani uz valcer

Velik broj Osječana dočekao je Novu godinu na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića, gdje su im čestitke uputili osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, nakon čega je uslijedio novogodišnji valcer.

Gradonačelnik Bubalo čestitajući Osječanima Novu godinu poželio je svima najviše zdravlja, ali i više blagostanja. Župan Šišljagić rekao je da svima želi bolju, uspješniju i sretniju 2112. godinu.

Grad Osijek za doček Nove godine na Trgu Ante Starčevića gdje je Osječane zabavljao Miroslav Škoro i tamburaški sastav „Šokci" izdvojio je 180 000 kuna, a ostalo je dodala županija i sponzori. Uz Osječane na Trgu su bili i gosti iz drugih dijelova Hrvatske.

Osijek je prema priopćenju Hrvatske udruge putničkih agencija, uz Opatiju, Split i Dubrovnik, najzanimljiviji grad za doček Nove godine, o čemu svjedoče i popunjeni osječki hoteli. Uz novogodišnji valcer i vatromet, Osječani su uživali u besplatnim toplim napitcima, kuhanom vinu, i čajem s rumom.

Tradicionalno, Novu godinu kupanjem u Dravi u Zimskoj luci u Osijeku na Silvestrovo točno u podne čestitao je Duško Rudež, kojemu je to bilo 26 novogodišnje kupanje.

Vezane vijesti

Nova godina dočekana u svijetu s radošću ali i neizvjesnošću

Nova godina dočekana u svijetu s radošću ali i neizvjesnošću

Milijuni ljudi diljem svijeta dočekali su noćas Novu godinu uz veličanstvene vatromete i proslave na gradskim trgovima od Novog Zelanda do Times… Više

Komentari

registracija
1/1/12

euromillions, 01.01.12. 17:20

We were playing at the cheapest operator, the price of a Variant (the ticket) is € 2.35. Those on other sites that sell tickets EuroMillions have prices starting at 4.5 euros up to 7.2$, which is very expensive, considering that the oficial price is 2 euro) , sign up, buy tickets and GOOD LUCK!http://euromillionslive.weebly.com/ or http://euromillionsonline.blogspot.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika