01.01.2012. / 15:01

Autor: Hina

Željeznički promet u Portugalu usporen zbog novog štrajka

Željeznički promet u Portugalu u nedjelju je opet usporen zbog štrajka strojovođa koji prosvjeduju zbog pokretanja stegovnih postupaka protiv kolega koji u ranijim štrajkovima nisu izvršavali osnovne radne obveze.

Usporen je željeznički prometUsporen je željeznički prometŽeljeznički promet u Portugalu u nedjelju je opet usporen zbog štrajka strojovođa koji prosvjeduju zbog pokretanja stegovnih postupaka protiv kolega koji u ranijim štrajkovima nisu izvršavali osnovne radne obveze.

Prva otkazivanja vlakova počela su u subotu navečer u Portu, na sjeveru Portugala i u Lisabonu, rekla je Ana Portela, glasnogovornica portugalske željeznice, dodajući da će u nedjelju prometovati tek 112 od 773 vlaka predviđena na državnoj razini.

"Odaziv je velik", rekao je Antonio Medeiros, predsjednik nacionalnog sindikata željezničara koji je organizirao štrajk.

Strojovođe zaposleni u portugalskim željeznicama koji su i prošlog tjedna održali trodnevni štrajk, odlučili su u nedjelju nastaviti prosvjed kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog pokretanja stegovnog postupka protiv dvjestotinjak kolega koji u ranijim štrajkovima nisu izvršavali osnovne radne obveze kao što propisuje zakon.

Pregovori između uprave željeznice i sindikata održani ovog tjedna kako bi se postigao dogovor i spriječile nove obustave rada, nisu urodili plodom.

Dug javnih prijevoznih poduzeća u Portugalu popeo se koncem 2010. na gotovo 17 milijarda eura, po podatcima ministarstva zdravstva.

Vezane vijesti

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, reprezentacija Portugala zasluženo je u Varšavi pobijedila Češku 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika