02.01.2012. / 10:34

Autor: Hina , Nacional.hr

Sanader se javio sudu

Bivši premijer nije želio komentirati optužbe na njegov račun i sve veći broj osoba koje su se nagodile s USKOK-om

Photo: Boris Šćitar/PIXSELL (arhiva)Photo: Boris Šćitar/PIXSELL (arhiva)Bivši premijer Ivo Sanader došao je jutros na zagrebački Županijski sud kao bi se javio sucu istrage, što je jedna od mjera opreza koja mu je izrečene prilikom puštanja iz istražnog zatvora.

Sanader se na sud trebao pojaviti u 9 sati, no stigao je pola sata kasnije taksijem.

Kako na sudu danas nema suca istrage u slučaju Fimi media Krešimira Devčića bivši premijer i predsjednik HDZ-a javio se sutkinji Veri Polak Presečki. Nakon 20-ak minuta bivši premijer je izašao sa suda i novinarima objasnio da su zakasnili na sud jer se "koordinirao" sa svojim odvjetnikom Goranom Suićem koji je imao manjih problema sa svojim automobilom pa nije stigao po njega.

Suić i Sanader su se zbog kašnjenja ispričali sutkinji.

Sanader je kazao da nije tražio dozvolu da napusti Zagreb i otputuje u Split u posjet bolesnoj majci, kako su neki mediji najavljivali.

Bivši premijer nije želio komentirati optužbe na njegov račun i sve veći broj osoba koje su se nagodile s USKOK-om.

"Ne mislite valjda da ćemo ovdje iznositi svoju obranu", kazao je.

Nije želio komentirati ni suspenziju svog bivšeg tjelohranitelja, pomoćnika glavnog ravnatelja policije i načelnika Uprave za posebne poslove sigurnosti Davora Blaževića, kojega je ministar unutarnjih poslova udaljio iz službe zbog teže povrede službene dužnosti, to jest jer se sastao sa Sanaderom koji je okrivljen za više teških kaznenih djela.

Sredinom prosinca sud je Sanadera pustio da se brani sa slobode, nakon što je uplatio jamčevinu vrijednu 12,6 milijuna kuna, predao putovnicu te se obvezao da se neće kriti i bez odobrenja suda napuštati boravište. Od ranije je na snazi kao mjera opreza bila određena obveza da se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu javlja sucu istrage.

Sanaderu se sudi zbog ratnog profiterstva, to jest uzimanja provizije od Hypo banke sredinom 90-ih i uzimanja mita od čelnika MOL-a za prepuštanje upravljačkih prava mađarskoj naftnoj kompaniji u Ini. Bivši premijer nedavno je optužen i u slučaju Fimi media zbog "punjenja" HDZ-ovog "crnog fonda" novcem izvučenim iz državnih institucija i poduzeća.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
2/1/11

prohujalo, 08.01.12. 05:42

pa kako i da komentarise istinu.....obadvoje su nacionalna sramota....Ivo i Mirjana.....sve laz do lazi.....
svi koji misle da grijesim-navodim, zivjela u Hrvatskoj.....nepodobna.....otisla na Zapad(visokoobrazovana) pa da me sad netko upita za iznos od 12 mil.kuna-ni ja ni moj suprug(isto tako visoko rangiran kadar) nemamo te novce.....odakle do juce prosjecnom bracnom paru Senader.....ako netko zna molim za pomoc.....??????


registracija
2/1/11

prohujalo, 08.01.12. 05:48

pomocnik glavnog ravnatelja policije-Senaderov tjelohranitelj.....
dali se to ostvaruju zamisli Krivoustog....200 bogatih porodica kojima je cijela Hrvatska pred nogama.....
ruku na srce i sama bi se prekrtila kao sijedakoza .....jer i njoj ce ovakve stvari da se dese.....
gdje je tu mali, domoljubni Hrvatski gradanin.....izvinite ali u p.... m.......???????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika