02.01.2012. / 11:14

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Schild: Jednostavno volim utrku na Sljemenu

- Pobjeda u Zagrebu sada mi je na prvom mjestu, jednostavno volim utrku na Sljemenu, jer je cijela organizacija savršena, a gledatelji uvijek stvore sjajnu atmosferu - izjavila je najbolja svjetska slalomašica Marlies Schild

Marlies Schild Marlies Schild Marlies Schild dolazi u Zagreb kao aktualna Snježna kraljica Sljemena, u sjajnoj formi, s četiri uzastopne slalomske pobjede ove sezone.

- Pobjeda u Zagrebu sada mi je na prvom mjestu, jednostavno volim utrku na Sljemenu, jer je cijela organizacija savršena, a gledatelji uvijek stvore sjajnu atmosferu - izjavila je najbolja svjetska slalomašica Marlies Schild uoči dolaska na Audi FIS Ski World Cup „Vip Snow Queen Trophy" 2012. Marlies Schild dolazi u Zagreb kao aktualna Snježna kraljica Sljemena, u sjajnoj formi, s četiri uzastopne slalomske pobjede ove sezone.

- Sljemenska staza nudi sve što je potrebno za slalom, ravne i strme dijelove, kao i prijelaze, a i vidljivost je gotovo uvijek dobra - veli Austrijanka koju posebno veseli što je sljemenski slalom i ove godine noćna utrka, jer je atmosfera noću još bolja.

Marlies Schild dolazi u Zagreb kao vodeća slalomašica Svjetskog kupa. Pobjedom u zadnjem slalomu prije Sljemena, u austrijskom Lienzu, izjednačila je rekord legendarne Švicarke Vreni Schneider u broju slalomskih pobjeda u karijeri. Od ukupno 47 pobjeda, Marlies Schild je tri ostvarila na Sljemenu: 2006., 2007. i 2011. godine.

Dodajmo kako je medijski interes za Audi FIS Ski World Cup, "Vip Snow Queen Trophy" 2012., iznimno velik, pa se tako za sljemenske utrke akreditiralo više od 500 novinara, od čega gotovo 150 stranih.

Izravan televizijski prijenos sa Sljemena ide uživo na 20-ak TV stanica u 18 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije, a snimke, vijesti i reportaže još u 50-ak zemalja svijeta.

Prošle je godine TV sliku sa Sljemena vidjelo više od 300 milijuna ljudi.

Prema TV analizama Međunarodne skijaške federacije (FIS), prošlosezonska sljemenska muška utrka bila je najgledanija od svih utrka FIS Svjetskog kupa u TV prijenosima uživo, dok je ženska utrka bila druga najgledanija, odmah iza utrke u austrijskom Semmeringu.

Vezane vijesti

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Dvadesetdvoje novinara iz devet europskih zemalja i Hrvatske danas je u organizaciji svjetske nevladine organizacije za zaštitu prirode WWF počelo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika