02.01.2012. / 13:55

Autor: Totalsport

Bivši nogometaš Liverpoola izgubio bitku s rakom

"Gary će nam svima nedostajati, a naše su misli sada uz njegovu suprugu Jacquelin i djecu", stoji u priopćenju za javnost

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaBivši nogometaš Liverpoola i Evertona Gary Ablett preminuo je u noći s nedjelje na ponedjeljak u 47. godini života. Bivši trener Ipswicha izgubio je 16-mjesečnu bitku s Ne-Hodgkinovim limfomom.

Ligaško udruženje menadžera (LMA) objavilo je ovu tužnu vijest na svojoj službenoj stranici.

"U ime njegove obitelji, LMA sa velikom žalosti obavještava da je Gary Ablett sinoć mirno preminuo u bolnici nakon teške borbe s Ne-Hodgkinovim limfomom (NHL). Gary će nam svima nedostajati, a naše su misli sada uz njegovu suprugu Jacquelin i djecu", stoji u priopćenju za javnost.

Ne-Hodgkinov limfom (non-Hodgkin, NHL) predstavlja tumor koji nastaje zloćudnom preobrazbom stanica limfocitnog reda. Pod nazivom Ne-Hodgkinov limfom, podrazumijeva se više od 30-tak vrsta limfoma, koji se međusobno razlikuju po tipu stanica iz kojih su nastali, brzini rasta, osjetljivosti na liječenje i prognozi.

Vezane vijesti

WHO: Ispušni plinovi dizelskih motora izazivaju rak

WHO: Ispušni plinovi dizelskih motora izazivaju rak

Ispušni plinovi dizelskih motora mogu kod ljudi izazvati rak i spadaju u istu potencijalno smrtonosnu kategoriju kao azbest, arsen i iperit, objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika