02.01.2012. / 18:09

Autor: Hina

e-konzultacijama Obersnel do mišljenja o gradskoj plaži

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel odlučio je, na temelju novog sustava sudjelovanja građana u odlukama gradske vlasti putem e-konzultacija, raspisati natječaj za koncesiju nad gradskom plažom Pločama, podno bazenskoga kompleksa na Kantridi, tako da ulaz na plažu ostane besplatan, objavljeno je na gradonačelnikovoj internetskoj stranici.

Vojko ObersnelVojko ObersnelRiječki gradonačelnik Vojko Obersnel odlučio je, na temelju novog sustava sudjelovanja građana u odlukama gradske vlasti putem e-konzultacija, raspisati natječaj za koncesiju nad gradskom plažom Pločama, podno bazenskoga kompleksa na Kantridi, tako da ulaz na plažu ostane besplatan, objavljeno je na gradonačelnikovoj internetskoj stranici.

Plaža će se dati u koncesiju u cijelosti, a koncesionar će moći naplaćivati iznajmljivanje suncobrana, ležaljki i sličnog. No, morat će osigurati dovoljno prostora za korištenje plaže onima koji ne žele iznajmljivati ležaljke i suncobrane. Jedan od temeljnih razloga za odluku o raspisivanju koncesije bilo je uvođenje reda na plažu, što su zahtijevali građani svojim sudjelovanjem u e-konzultacijama. Kako su građani, uz mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki, najčešće spominjali postavljanje akvagana, golova za veterpolo i opreme za dječje igre uz more, koncesionaru će se preporučiti uvođenje tih sadržaja na plažu, a dio će se i propisati u uvjetima natječaja, izvijestio je gradonačelnik.

Predviđeno je da se raspisivanje natječaja za veljaču ove godine. Ako zbog krize i smanjene poduzetničke aktivnosti ne bude interesa poduzetnika, rezultati e-konzultacija vezani uz plažu Ploče uzet će se u obzir u pripremi sljedeće kupališne sezone pa će u tom slučaju grad Rijeka, u sklopu financijskih mogućnosti, na obali urediti dio namijenjen dječjim igrama, poput "gusarskog broda" i sličnog, te postaviti dodatna opremu za sportske aktivnosti.

E-konzultacije, nov način izravne komunikacije s građanima, uvedene su u Rijeci po uzoru na Bristol.

Provode se na gradonačelnikovoj internetskoj stranici, a njima se želi uputiti građane na određenu temu i poučiti ih o njoj, što uključuje prikaz zakona i pravilnika koji je pokrivaju. Kad se građane obavijesti o temi, oni se, odgovarajući na anketna pitanja, izravno uključuju u donošenje odluka jer se, po statistici vezanoj uz njihove odgovore i komentare, planira i donosi konačna odluka.

Gradska plaža Ploče prvi je projekt o kojem su građani mogli izraziti svoje stajalište.

Vezane vijesti

Plava zastava za izvrsnost mora i plaža

Plava zastava za izvrsnost mora i plaža

Podizanje Plave zastave na plažama diljem Jadrana, ali i na zagrebačkom Jarunu i službeno je otvorena kupališna sezona. Plava zastava za plaže i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika