02.01.2012. / 18:57

Autor: Deutsche Welle

Ne šali sa Sir Alexom!

Wayne Rooney platit će svom klubu ogromnu globu jer se tijekom božićnih praznika bio napio. Njegov trener Alex Ferguson morao je na svoj 70. rođendan gledati kako bez Rooneya Manchester United gubi od potpunog outsidera.

Sir Alex FergusonSir Alex FergusonTo će vjerojatno biti jedno od najskupljih pića u životu Waynea Rooneyja. Nogometna zvijezda Manchester Uniteda nije smjela na Staru godinu igrati protiv Blackburna jer je trener Alex Ferguson odlučio da na treninzima nije pokazala dobru kondiciju. Je li ta odluka bila u vezi s viješću da se Rooney na Štefanje pošteno napio, nije komentirano. No Manchester United je utakmicu protiv Blackburnea protivno svim očekivanjima izgubio, a uprava kluba je odlučila da Rooney mora za svoje neodgovorno ponašanje platiti kaznu od 200.000 funti (240.000 eura).

Samom Alexu Fergusonu, nekadašnjem škotskom nogometašu a danas već legendarnom treneru engleskog kluba Maynchester United, kojem je na čelu još od 1986, vjerojatno je gubitak od outsidera Blackburnea na domaćem terenu (2:3) još teže pao jer se dogodio baš na njegov 70. rođendan.

Sir Alexovi biseri:

Inače od studenog prošle godine glavna tribina na stadionu Old Trafford u Manchesteru, nosi ime Sir Alexa Fergusona, a u znak obilježavanja 25. godišnjice njegova dolask au Manchester. Naslov Sir dodijelila mu je još 1999. engleska kraljica za posebne zasluge kojima je zadužio Englesku.

Osim po uspješnim rezultatima, Sir Alex je poznat i po dugom jeziku i prgavom karaketru. Izdvajamo tek neke od njegovih slikovitih i emotivnih izjava:

"Nemojte ni pokušavati proniknuti u mozak luđaka" - o sebi samom.

"Pa valjda ne mislite da ćemo mi s tom bandom potpisati ugovor? Pa njima ne bih ni virus prodao" - o zanimanju koje je za Cristiana Ronalda bo pokazao Real Madrid.

"Da, možete: odj...te i umrite" - odgovor uredniku sportske redakcije Daily Mirrora na pitanje mogu li ove novine nešto učiniti da bi se normalizirao njihov odnos s Fergusonom.

"Vjerojatno ćemo jednom zajedno odjahati prema horizontu, u susret zalazećem suncu" - o svom omiljenom neprijatelju, Arsenalovom treneru Arseneu Wengeru.

"K vragu, zakrpaj ga" - uputstvo jednom liječniku nakon što je Ferguson slučajno pogodio Davida Beckhama kopačkom u glavu, a Beckam potom završio s dva "štiha" iznad obrve.

"Kad mi neki Talijan kaže da je na tanjuru tjestenina, ja pogledam ispod umaka, da budem siguran. Oni su izumitelji dimne zavjese" - Ferguson uoči utakmice Manchester Uniteda protiv Intera iz Milana u četvrtfinalu Lige prvaka 1999.

"Izjavljuju 'Englezi su tako snažni, mi smo grozni, mi ne možemo ovo, mi ne možemo ono'. Onda dođu i pobijede te s 3:0" - Ferguson o Talijanima.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika