03.01.2012. / 14:11

Autor: Nacional.hr

Nacional doznaje:

USKOK istražuje M SAN zbog Plinacroa

Najveća domaća IT-kompanija sama je pisala natječajnu dokumentaciju i po njoj dobivala poslove od državne tvrtke

Poslovi koje je M SAN dobivao u Plinacrou su pod istragomPoslovi koje je M SAN dobivao u Plinacrou su pod istragomNovi broj Nacionala donosi priču o posljednjoj u nizu USKOK-ovih istraga domaćih tvrtki. Tako se istraga, koja bi trebal biti okončana u sljedećih nekoliko godina istražuje nelegalnosti u poslovanju najveće domaće IT-kompanije M SAN grupe.

Naime, tijekom posljednjih osam godina, M SAN i njene tvrtke kćeri dobile su brojne poslove s državnim instituciama i javnim poduzećima čija vrijednost premašuje nekoliko milijardi kuna.

Kao uvod u istragu poslužio je vrijedan ugovor o lobiranju koji je sklopljen između M SAN-a i Ive Sanadera. Iako je USKOK tijekom istrage prikupio popriličan broj dokaza, presudan bi mogao biti ugovor između M SAN-a i Plinacroa. Taj ugovor pokazuje kako je M SAN imao povlašten položaj koji mu je omogućavao da gotovo sam određuje koje će i kakve poslove odrađivati u državnim i javnim tvrtkama.

Tako, primjerice, USKOK posjeduje korespondenciju iz koje proizlazi da je projektnu dokumentaciju pisala tvrtka KING ICT, inače u vlasništvu M SAN-a. Ista tvrtka koja će četiri mjesca kasnije dobiti posao na javnom natječaju u Plinacrou. Osim što ukazuje da je privatna tvrtka imala pristup Plinacrou prije no što je natječaj uopće raspisan, upitan je i cilj takvog projekta jer ga je, prema svemu sudeći inciriala Uprava, a ne stručna služba.

Što je još sporno u ugovoru M SAN-a i Plinacroa te koji su još dokazi inkriminirajući, pročitajte u novom broju Nacionala.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 03.01.12. 16:57

Tudjmanovo cedo u razvoju !Svaka cast!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika