03.01.2012. / 14:46

Autor: Hina

Indijsko jeftino vozilo emitira samo 60 gr CO2

Indijski konstruktor Bajaj u utorak je, uoči sajma automobila Auto Expo u New Delhiju predstavio vrlo jeftin RE60, kompaktni automobil kao rješenje za smanjenje gradskog onečišćenja i prometnih čepova.

Bajaj RE60Bajaj RE60Indijski konstruktor Bajaj u utorak je, uoči sajma automobila Auto Expo u New Delhiju predstavio vrlo jeftin RE60, kompaktni automobil kao rješenje za smanjenje gradskog onečišćenja i prometnih čepova.

Proizvođač specijaliziran za motorkotače i motorne trokolice, ističe da je njegovo vozilo energetski učinkovito, a ispušta samo 60 grama CO2 po kilometru s potrošnjom litre goriva na 35 km.

Konstruktor iz New Delhija nije u utorak otkrio i cijenu novog automobila koje bi trebalo konkurirati modelu Tata Nano, najjeftinijem na svijetu (140.880 rupija, oko 2.130 eura).

Bajaj tvrdi da RE60, koji teži samo 400 kg, a postiže najveću brzinu od 70 km/sat, ispušta "polovicu štetnih plinova od količine koju sada ispuštaju mali automobili". Proizvođač teži svojim novim vozilom opskrbljivati vozače rikša (trikolica).

Konstruktori Tata i Bajaj ranije su najavljivali da bi željeli zajednički od 2012. godine prodavati najjeftinije vozilo koje bi stajalo samo 1.925 eura (112.000 rupija).

Vezane vijesti

Glumci oteli i ubili bollywoodsku zvijezdu

Glumci oteli i ubili bollywoodsku zvijezdu

Mlada indijska zvijezda bollywodskih filmova Meenakshi Thapar pronađena je mrtva i obezglavljena, a ubojstvo su priznala dvojica njezinih kolega koji… Više

Komentari

registracija
12/2/12

bruny, 20.02.12. 23:41

Želio bi zaraditi novac, a bojiš se razgovora za posao? Želiš slobodu a trebaš stabilan prihod? Želiš zaraditi od doma? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac? Onda imam posao koji ti odgovara. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Sve što ti je potrebno je računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako si zainteresiran/a pošalji mi mail:brunoposao683@gmail.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika