03.01.2012. / 15:20

Autor: Hina

Ostojić obustavio tzv. Karamarkov natječaj

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić obustavio je danas natječaj za policijske dužnosnike koji je neposredno pred parlamentarne izbore raspisao bivši ministar Tomislav Karamarko.

Ranko Ostojić i Tomislav Karamarko (Foto: Davor Višnjić/PIXSELL)Ranko Ostojić i Tomislav Karamarko (Foto: Davor Višnjić/PIXSELL)Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić obustavio je danas natječaj za policijske dužnosnike koji je neposredno pred parlamentarne izbore raspisao bivši ministar Tomislav Karamarko.

Kao što je i najavljivao, Ostojić je obustavio interni MUP-ov oglas za imenovanje 214 rukovodećih policijskih službenika koji je Karamarko raspisao 28. studenog, to jest šest dana prije parlamentarnih izbora. Novi ministar je natječaj obustavio "zbog bitno promijenjenih okolnosti nakon njegovog raspisivanja", a odluku je donio na temelju Zakona o državnim službenicima i Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi.

Ostojić je već nakon pobjede Kukuriku koalicije na izborima najavio da će poništiti tzv. Karamarkov natječaj kojim su se tražili načelnici svih 20 policijskih uprava i pripadajućih policijskih postaja. Odmah po raspisivanju natječaja tadašnja oporba ocijenila ga je kao pokušaj Karamarka da uhljebi svoje kadrove pred smjenu vlasti.

Ostojić je prošlog tjedna u svom prvom ministarskom razgovoru s novinarima rekao da će poništit natječaj "u namjeri da se sve napravi u skladu sa zakonom". Najavio je da će u MUP-u biti kadrovskih promjena, ali da nema potrebe za ishitrenim reakcijama jer policijski sustav funkcionira te da će o svojim budućim suradnicima javnost izvijestiti 10. siječnja.

Obustavljenim natječajem tražila su se, među ostalim, i dva zamjenika glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost i kriminalitet, te načelnici Policijske akademije, Uprave policije, Uprave za granicu, Uprave kriminalističke policije, Uprave za posebne poslove, Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić te Uprave za europske integracije i međunarodne poslove.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 03.01.12. 16:26

Gospodine Ostojicu !To je samo mali potez i gotovo bezbolan.No da je Karamarko uspio,tada stvar uopce nebi bila bezazlena.Taj mali potez je vise da bi se SDP i koalicija zastitili od mogucih opstrukcija vrbovanog rukovodeceg kadra kojim je cijeli MUP premrezen i zatrovan.Djelomicno ste nesto uspjeli no ostaje pitanje kako mislite razbiti cjelokupnu mrezu rukovodecih podobnika !? Hocete li uopce shvatiti kako je vrlo pogubno imati policiju kojom rukovode iskljucivo poslusnici i podobnici a sto je slucaj sa hrvatskom policijom od osamostaljenja!? Ili ce i vama osobno,kao i SDP-ovskoj politici ,odgovarati upravo takav kadar? Jer taj kadar je vrlo rastezljivog karaktera! Oni su nauceni od starijih kolega i generacija,kako se presvlace navijacke boje po potrebi. Kao nigdje,a posebno ne u policiji,to je opasnost na ustrb kvalitete rada policije ,tako nije pozeljno da policija bude policija sa kicmom.Poilicija mora biti neovisan cimbenik i sprovoditelj zakona na nacelima jednakosti.Pripadnost bilo kojoj politickoj opciji i selektivna primjena zakonitosti,je najveca opasnost demokracije!Kakvu vi demokraciju prizeljkujete,gospodine Ostojicu?Smjenjujete li jednoga Grbica da biste postavili svojega Grbica?Tada nista od demokracije a vase price ce biti cista demagogija.Demagogija koja ce,u konacnici,opet udarati po najslabijima.Cuvajte se Ostojicu jer sud povijesti vrlo brzo dodje na naplatu.Vec za 4 godine je moguce da se udarate u celo zbog promasaja tipa Karamarko !


registracija
1/12/09

nadir, 03.01.12. 20:41

Karamarko je ljigavac,prošlost i nedo Bog da se ponovi.Treba ga zabetonirati,da ga nikad više ne vidimo.Eto mu članska knjižica HDZa pa neka uživa.
Valjda je mislio da će biti vječan...odvratan je


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika