03.01.2012. / 15:23

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Schild prva u sljemenskoj prvoj vožnji

Jedina se od svih skijašica uspjela spustiti ispod minute, a najviše joj se približila Slovenka Tina Maze, no njezin zaostatak iznosi 90 stotinki

Marlies SchildMarlies SchildPrva slalomska vožnja za skijašice na zagrebačkom Sljemenu nije ponudila nikakvu novost. Marlies Schild, koja dominira tijekom cijele sezone Svjetskog kupa u ovoj disciplini, nadmašila je konkurenciju i u ''prvom poluvremenu'' Snježne kraljice.

Pobjednica svih četiriju ovosezonskih slaloma prošla je sljemensku stazu za 59.34 sekundi. Jedina se od svih skijašica uspjela spustiti ispod minute, a najviše joj se približila Slovenka Tina Maze, no njezin zaostatak iznosi 90 stotinki.

Treće mjesto drži Austrijanka Michaela Kirchgasser s više od sekunde zaostatka za sunarodnjakinjom, a Top 5 zatvaraju Šveđanka Maria Pietilä-Holmner i Francuskinja Nastasia Noens.

Vodeća skijašica Svjetskog kupa Lindsey Vonn zaostala je za Schild 3.02 sekunde i nakon što se stazom spustilo 30 natjecateljica, zauzima 21. mjesto.

Sljemensku utrku prati oko 7000 gledatelja, a druga je vožnja, u kojoj će Schild loviti svoju četvrtu zagrebačku krunu, na rasporedu u 18 sati.

SK skijašica, slalom Zagreb, 1. vožnja (neslužbeni rezultati):

1. Marlies Schild (Aut) 59.34

2. Tina Maze (Slo) +0.90

3. Michaela Kirchgasser (Aut) +1.16

4. Maria Pietilä-Holmner (Šve) +1.24

5. Nastasia Noens (Fra) +1.31

6. Tanja Poutiainen (Fin) +1.38

...

Vezane vijesti

Četiri pobjede za CRO jedra u Palmi

Četiri pobjede za CRO jedra u Palmi

Četiri pobjede upisali su u utorak hrvatski jedriličari na regati Svjetskog kupa u Palma de Mallorci. Tonči Stipanović bio je dva puta prvi u Laseru,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika