04.01.2012. / 19:20

Autor: Hina

Indija tigrove štiti specijalcima

Indijske vlasti razmjestit će u prašumama na jugu zemlje naoružane specijalce kako bi zaštitile tigrove, čija se populacija uvelike smanjila, te spriječile njihovo hvatanje i ubijanje, objavili su u srijedu mjesni dužnosnici.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaIndijske vlasti razmjestit će u prašumama na jugu zemlje naoružane specijalce kako bi zaštitile tigrove, čija se populacija uvelike smanjila, te spriječile njihovo hvatanje i ubijanje, objavili su u srijedu mjesni dužnosnici.

Specijalne snage za zaštitu tigrova, koje čine 54 specijalca, čuvat će tigrove u nacionalnim parkovima Bandipuru i Nagarholeu, na granici između država Karnatake i Tamil Nadua, objavila je vlada Karnatake.

Specijalci, koje čine i šumski čuvari, uvježbavali su tri mjeseca preživljanje u prašumi i služenje oružjem.

Vlasti namjeravaju osnovati još jednu skupinu od 54 specijalca koja će biti razmještena u još tri rezervata u Karnataki.

Indija ima najveću populaciju tigrova na svijetu, više od polovice registriranih jedinki. Po službenim podatcima, u Indiji je 2002. bilo 3700 tigrova, a 2010. samo 1706. U trenutku proglašenja neovisnosti 1947. procjenjuje se da ih je u toj državi bilo gotovo 40.000.

U Karnataki, po podatcima za 2010., ima ih najviše - gotovo 300 u šest rezervata.

Indijske su vlasti namijenile 920.000 američkih dolara za uvježbavanje i oružje te za razmještanje sličnih specijalaca u 13 rezervata u zemlji.

Lovokradice tigrove preprodaju u Kini, gdje njihove ostatke rabe za izradu lijekova u tradicionalnoj medicini.

(Hina) xzt ydam

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika