05.01.2012. / 10:12

Autor: Hina , Nacional.hr

Zločini u Bugojnu

BiH ministar u 'zločinačkom pothvatu' nad Hrvatima?

Navodno je pitanje vremena kad će se podignuti optužnica protiv sadašnjeg ministra obrane BiH Selme Cikotića i ratnog načelnika bugojanske općine Dževada Mlaće, tvrdi u četvrtak sarajevsko "Oslobođenje" zbog zločina nad Hrvatima

Selmo Cikotić (Wikipedia)Selmo Cikotić (Wikipedia)Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u završnoj je fazi istrage o ratnim zločinima nad Hrvatima počinjenim u Bugojnu i vrlo je vjerojatno kako će ona uskoro dovesti do podizanja optužnica protiv sadašnjeg ministra obrane BiH Selme Cikotića i ratnog načelnika bugojanske općine Dževada Mlaće, tvrdi u četvrtak sarajevsko "Oslobođenje".

List tvrdi kako tužiteljica Slavica Terzić koja vodi cijeli slučaj prije formalnog podizanja optužnice čeka još samo pismeni otpravak prvostupanjske presude kojom je 22. studenog prošle godine na trinaest godina zatvora zbog zločina nad bugojanskim Hrvatima osuđen Senad Dautović, ratni šef bugojanske policije.

Na šest godina zatvora istom je presudom osuđen Nisvet Gasal, upravitelj logora u kojemu je bilo zatočeno i zlostavljano više od 300 Hrvata od kojih su neki i ubijeni. Ranije je pak na osam godina zatvora zbog istih osuđen Enes Handžić, bivši obavještajni časnik Armije BiH.

Tijekom usmenog izrcanja presude Dautoviću i Gasalu ,kako podsjeća "Oslobođenje", izrijekom su spomenuti Mlaćo i Cikotić kao najviši civilni i vojni dužnosnici koji su tijekom sukoba između Armije BiH i HVO 1993. i 1994. godine bili zaduženi za Bugojno.

Oni su imenovani kao sudionici udruženog zločinačkog pothvata i kada to bude sadržina presude u pismenom obliku bit će ispunjen i posljedni preduvjet za podizanje optužnice, zaključuje "Oslobođenje".

Iz Tužiteljstva BiH, sukladno ustaljenoj praksi nisu komentirali ove tvrdnje no ranije je potvrđeno kako su i Cikotić i Mlaćo pod istragom.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
2/1/11

prohujalo, 06.01.12. 09:32

Veliki heroji dok imaju moc-kad moc padne najvece kukavice......na zapadu nista novo.......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika