05.01.2012. / 11:30

Autor: Nacional.hr

Matić: Registar partizana? Zašto ne

Ističe kako će objaviti Registar hrvatskih branitelja 'kada se za to steknu zakonski uvjeti i ukoliko narod to traži'

Predrag Matić Predrag Matić Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić Fred odgovorio je potvrdno na upit Mladena Pavkovića, predsjednika Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke, kako bi trebalo objaviti registar partizana iz NOB-a, piše Slobodna Dalmacija.

U otvorenom pismu medijima Pavković od Matića, čije ministarstvo će skrbiti i o članovima NOB-a, traži da se 'objavi i njihov popis kako bi se vidjelo o kojem se broju ljudi radi, u kojim su partizanskim postrojbama i koliko dugo bili, što su radili i kakve su naknade primali do početka 90-ih godina'. U pozivu se ističe i nužnost objave popisa svih onih hrvatskih branitelja koji su od 1991. godine pa do danas sebi oduzeli život i razjašnjenje zašto bi popis veterana Drugog svjetskog rata bio tajan, a onaj hrvatskih branitelja javan.

Ministar je pojasnio kako se ne radi 'o partizanskim mirovinama, nego o invalidninama' u iznosima od 90 do tri tisuće kuna koje prima nekoliko tisuća invalida. Ističe kako će objaviti Registar hrvatskih branitelja 'kada se za to steknu zakonski uvjeti i ukoliko narod to traži'. "Uvijek kažem da ja nudim sebe prvog na provjeru. Želim da hrvatski branitelji budu cvijet ove države i smatram da kada branitelji počiste ispred svog praga, onda imaju pravo čistiti i tuđe, odnosno tražiti što god hoće", rekao je Matić.

Vezane vijesti

UBIUDR: Ako se zabranjuje, neka se zabranjuju i komunistički skupovi

UBIUDR: Ako se zabranjuje, neka se zabranjuju i komunistički skupovi

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) priopćila je da ne podržava skup europskih krajnjih desničara, koje je u… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 05.01.12. 12:06

Ma kakav popis partizana!?! Bolesna ideja!


registracija
26/10/11

eezy, 05.01.12. 14:05

Kažu 60 000 penzija se i dan danas isplaćuje "borcima".
Pravo su žilavi, skoro neuništivi!!!


registracija
26/10/11

eezy, 05.01.12. 14:24

Pričao mi otac da je potrebno samo dva "svjedoka" koji će potvriditi da se se borio u "toj i toj" partizanskoj jedinici.
Kaže mi tada:"Kupiš ih za dvije nadnice!"
Mlada naivnost postavlja pitanje:" Pa , dobro Stari zar nemaš toliko novaca?"
Odgovor bi:"Prije bih govno pojeo!" Nikad zaboraviti neću!
Jedna od rečenica koja mi je pokazala što znači biti konzekventan. To sam, što sam!

Stvarno, zašto ne???


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika