05.01.2012. / 12:27

Autor: Totalsport

F1: Buemi u Red Bullu

Volio bih da i dalje mogu voziti utrke, ali testirati auto i poboljšavati ga je drugi najbolji posao na svijetu za mene - rekao je Buemi

Sebastien Buemi (Wikipedia)Sebastien Buemi (Wikipedia)Pilot Formule 1 Švicarac Sebastien Buemi, novi je vozač Red Bulla, svjetskog konstrukcijskog prvaka, ali kao treći vozač.

Nakon što ga je Toro Rosso odbacio kao opciju za novu sezonu, Red Bull, sestrinska momčad Toro Rossa, ga je uzeo pod svoje. Buemi će 2012. godinu biti treći pilot trenutno najbolje momčadi u Formuli 1.

- Drago mi je što ostajem u Red Bullu još jednu godinu. Ovo je velika prilika biti u momčadi svjetskih prvaka. Volio bih da i dalje mogu voziti utrke, ali testirati auto i poboljšavati ga je drugi najbolji posao na svijetu za mene - rekao je Buemi.

Šef Red Bulla Christian Horner rekao je da je jedina logična odluka bila da Buemi, koji vrlo dobro poznaje Red Bull, ostane u momčadi i pomogne svojim znanjem i iskustvom u nadolazećoj sezoni.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika