05.01.2012. / 12:35

Autor: Totalsport

ATP Doha: Federer lako u četvrtfinale

- Vrlo sam sretan što prolazim kroz mečeve lako na početku sezone jer zna biti vrlo nezgodno kada dođete na prvi turnir i odigrate težak meč u tri seta - komentirao je Federer

Roger Federer Roger Federer Švicarski tenisač Roger Federer lakoćom je izborio četvrtfinale ATP turnira u Dohi uvjerljivom 6-2, 6-3 pobjedom nad Slovencem Gregom Žemljom.

Bila je to 19. uzastopna pobjeda Federera u službenim mečevima računajući i kraj prošle sezone. Protiv Žemlje je izgubio tek 11 poena u devet servis-gemova, a protivnik u četvrtfinalu bit će mu osmi nositelj Talijan Andreas Seppi protiv kojeg ima savršen omjer pobjeda i poraza 7-0, bez izgubljenog seta.

- Vrlo sam sretan što prolazim kroz mečeve lako na početku sezone jer zna biti vrlo nezgodno kada dođete na prvi turnir i odigrate težak meč u tri seta. Tijelo to osjeti i zato sam sretan što sam dogurao do četvrtfinala bez većih problema - komentirao je Federer koji nije poražen u službenom meču na ATP Touru otkako ga je u polufinalu prošlogodišnjeg US Opena savladao Novak Đoković.

ATP Doha, 2. kolo:

Nadal (1) - Gremelmayr 6-2, 6-2

Južnij (7) - Karlović 6-2, 6-7(3), 6-3

Monfils (4) - Becker 7-5, 4-6, 7-5

Troicki (5) - Bachinger 7-6(6), 6-1

Tsonga (3) - Cipolla 7-6(8), 6-3

Seppi (8) - Garcia-Lopez 7-5, 6-3

Federer (2) - Žemlja 6-2, 6-3

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika