05.01.2012. / 13:27

Autor: Totalsport

Hopman Cup: Francuska u finalu

Marion Bartoli pobijedila je Anabel Medinu Garrigues sa 6-2, 6-4, a nakon toga je Richard Gasquet potpuno istim rezultatom, 6-2, 6-4 svladao Fernanda Verdasca

Richard Gasquet Richard Gasquet Reprezentacija Francuske osigurala je plasman u finale 24. izdanja Hopman Cupa, ekshibicijskog teniskog natjecanja mješovitih reprezentacija u Perthu.

Francuska je u ogledu 3. kola B skupine povela protiv Španjolske s nedostižnih 2-0, te je osigurala prvo mjesto u skupini sa sve tri pobjede.

Marion Bartoli pobijedila je Anabel Medinu Garrigues sa 6-2, 6-4, a nakon toga je Richard Gasquet potpuno istim rezultatom, 6-2, 6-4 svladao Fernanda Verdasca. Gasquetu je to bila treća uzastopna pojedinačna pobjeda na turniru, a dobio je i oba susreta s Bartoli u mješovitim parovima.

Za treće mjesto u B skupini igraju Australija i Kina.

Francuska nikada nije bila pobjednik Hopman Cupa. Samo jednom je dosad igrala u finalu, 1998. godine, nastupili su tada Cedric Pioline i Mary Pierce, ali su izgubili od Slovačke s 2-1.

Francuska će suparnika u finalu doznati u petak, kada su na rasporedu susreti 3. kola u A skupini. Češka, za koju igraju Petra Kvitova i Tomaš Berdych, je najbliža finalu jer je dobila prva dva susreta, a u petak će igrati protiv Danske (Caroline Wozniacki, Frederik Nielsen). U slučaju pobjede Danske, u finale bi mogla i Bugarska, koja je, poput Danske, na omjeru 1-1, dok je reprezentacija SAD-a, koja je osvojila rekordnih šest izdanja ovog natjecanja, uključujući i prošlogodišnje, bez izgleda, nakon dva poraza u prva dva kola.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika