05.01.2012. / 16:06

Autor: Sandra Bartolović

Sitna boranija

Ante & Gotovina

Od tolikih nepravdi u ovoj državi, daleko većih od one učinjene supruzi njegova prijatelja i ratnog druga Ante Gotovine, ministar Kotromanović se namjerio baš Dunji osigurati satisfakciju. U velike se novce kladimo kako se Kotromanović nije sjetio raspitati oko slučaja radnica Kamenskog, zaposlenika sisačke Željezare ili KIO Orahovica, na čijoj je grbači jako lijepo živio neko vrijeme

SDP vraća Dunju Gotovinu na posao u Ministarstvo obrane, a operacionalizaciju na sebe je preuzeo novopečeni ministar obrane Ante Kotromanović, inače bliski, kućni prijatelj obitelji Gotovina. Na stranu to što ta najava žestoko smrdi na gadni nepotizam i sukob interesa, puno je zanimljivije to što Kotromanović baš spašavanje drage prijateljice stavlja među svoje prve zadatke. Od tolikih nepravdi u ovoj državi, daleko većih od one učinjene supruzi njegova prijatelja i ratna druga, on se namjerio baš Dunji osigurati satisfakciju. Kaže još, raspitat će se oko cijelog slučaja, a raspitivanje ministara oko nekog sudskog predmeta u ovoj zemlji u pravilu znači pritisak i ništa se nije promijenilo činjenicom da je HDZ na vlasti zamijenio SDP s partnerima. Obrazac je identičan.

Kamensko, KIO, passat...

U velike se novce kladimo kako se Kotromanović nije sjetio raspitati oko slučaja radnica Kamenskog, zaposlenika sisačke Željezare ili KIO Orahovica, na čijoj je grbači jako lijepo živio neko vrijeme, čiji su jad i doživljena nepravda daleko veći, ali on, eto, misli, da je važnije spašavanje vojnikinje Dunje. Vrli ministar obrane rado je, nejasno na temelju kojih profesionalnih referenci, u tvrtki kćeri KIO Orahovica, Urbaniko, mjesečno kao predsjednik Uprave ubirao 15 tisuća kuna naknade. Taj je iznos primao na ugovor o djelu, i odbio je zasnivanje radnog odnosa kako bi istovremeno mogao primati i vojnu mirovinu. Uz 15 tisuća kuna, vozio je i službeni passat, čiji je najam tvrtku mjesečno stajao 22 tisuća kuna, uz tisuću kuna troškova mobitela i službenu karticu za ostale troškove. Radnici KIO procijenili su da ih je mjesečno koštao više od 45 tisuća kuna, a posebno su bili zgroženi time što je posjet Anti Gotovini u Haagu, čijoj supruzi je sada posvećena njegova važna ministarska skrb, podmirio njihovom službenom karticom.

Tajkunska pohlepa

Photo: Davor Višnjić/PIXSELL (arhiva)Photo: Davor Višnjić/PIXSELL (arhiva)I radnice Kamenskog žrtve su tajkunske pohlepe za nekretninama, ali nije se Kotromanović zabrinuo ni nad njihovim tužnim sudbinama, kao ni ostali iz njegova politička miljea koji su spremno naricali zbog njihove propasti čim su u blizini bile uključene kamere. Kada nema kamera, stopiraju se medijska izvješća o Kamenskom. Svi uništeni životi u Kamenskom, KIO Orahovica ili sisačkoj Željezari u percepciji SDP-a su stoka sitnog zuba, i tko bi se sad i zašto njima zamarao. Dunja Gotovina velika je njuška i o njoj se valja pobrinuti. Uostalom, manje boli kada te ne vole radnice Kamenskog i KIO Orahovica, nego kada te ne ljube Nino Pavić i Ivica Todorić, neovisno o tome što su sve i koga sve upropastili. Važno je samo da njih dobro timare.

A Mirjana?

Osim toga, hoće li vojničina Kotromanović jednako agilno ustati u zaštitu i obranu prava Mirjane Sanader nad kojom su se mediji i javnost također iživljavali zbog njezina supruga, s obzirom na to da tvrdi kako je "Dunja bila žrtva politike i kolateralna žrtva jer je supruga Ante Gotovine"? Nekako sumnjamo da će dvije gospođe imati isti tretman kod SDP-ove vlasti, a pogotovo s obzirom na u Banskim dvorima novopronađeno razumijevanje za Tuđmana i bezgrešnog Gotovinu.

Pravednost? Solidarnost? Jednakost? Moral? Poštenje? Ma, hajte, molim vas, odmahnuo bi rukom Ivica Račan...

Vezane vijesti

Odluka o avionima HRZ-a u sljedećih 45 dana

Odluka o avionima HRZ-a u sljedećih 45 dana

Ministar obrane Ante Kotromanović izjavio je danas kako je potrebno najkasnije u sljedećih 45 dana donijeti odluku o tome hoće li Hrvatska nabaviti… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 05.01.12. 16:34

Sa kojegod strane da krenes,ostaju samo gole cinjenice da je sve navedeno upravo tako i tocno ! Simpatizirali ovoga ili onoga,ove ili one,izneseni podaci su tocni i posljednja recenica-pitanje,mi je i samom najcesci zakljucak!


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 05.01.12. 16:38

Ukoliko SDPe bude štitio ljude koje je zločinac Šukaš postavio.....a taj čovjek je prodao našu Posavinu......nikad više moja obitelj neće dati glas SDPeu.


registracija
31/5/09

tvrtko3, 05.01.12. 16:59

Kakve veze ima Dunja Gotovina sa posavinom?


registracija
28/4/10

Zvonko, 05.01.12. 18:50

Biti će napada na Kotromanovića još!

Pantovčak će, kad već nije uspio postaviti svog igrača za ministra obrane, gledati pod svaku cijenu maknuti Kotromanovića! Kome treba osoba koja javno veliča jednog hrvatskog generala?!

Vidjeli smo da se akcija Mrkonjićgradske gradonačelnice nije pokazala uspješnom!


registracija
20/2/10

nulajedan, 05.01.12. 19:09

Štakori jedni, dok je Gotovina krvario i riskirao život za vas štakore niste ni zucnuli a sad kad je sve gotovo tradicionalno ste najglasniji, podrška Kotromanoviću po ovom pitanju tim više što je gđa Gotovina bila djelatna vojna osoba


registracija
21/2/11

skyway, 05.01.12. 20:11

@nulajedan - velis za nas stakore riskirao zivot i krvario...? Ja bih se ovako naivan i nenavikao na junastvo, iliti stotijagaznam na uzaludno riskiranje zivota, pitao - a zasto je tebe Ante ostavio nezasticenoga i pogotovo zasto te pustio u uvjerenju da je stitio samo nezahvalne stakore, a zahvalne gurnuo na milost i nemilost zloj pameti!? Onako, nezbrinute da se sabiraju i mnoze s nulom...
P.S.
Autorici komplimenti za krasan komentar, uz napomenu: mozda je brizni Kotromanovic samo krenuo s dobrociniteljstvom, pa je Dunja tek prva u nizu onih kojima ce pomoci da se domognu pravde...


registracija
11/12/07

time, 05.01.12. 20:38

Sada kada je SDP došao na vlast Nino Pavić može mirno spavati. Pa stvarni vlasnici Hypo Consultantsa nisu samo Nino Pavić i Damir Farkaš. Ima tu i tajnih vlasnika... i puno,puno posla za USKOK i Bajića, koji se uvukao u mišju rupu kada je Pavić u pitanju.


registracija
16/1/10

blaise, 05.01.12. 21:28

Vrlo točna i vrlo umjesna zapažanja.
Ovaj slučaj osim toga pokazuje i to da ministar obrane NE SMIJE biti oficir. Ministar obrane predstavlja civilno društvo u strukturi obrane u kojoj je i vojska a ne vojsku u Vladi. Koga čudi ova tvrdnja neka pogleda tko su ministri obrane, recimo, u Austriji, Švicarskoj, Švedskoj i t.d. Čak i u SAD!

P.S. Ceterum censeo da nije uputno niti da ministar unutarnjih poslova (ne ministar policije, to ne postoji, nego unutarnjih poslova) bude policajac. Potražite po uređenom svijetu gdje policajci mogu biti, ili jesu, ministri unutarnjih poslova....


registracija
11/10/10

agaSovulj, 06.01.12. 06:48

odličan tekst, upravo onakav kakvim mediji i trebaju bit - kontrolor događanja u svim državnim sferama.


registracija
2/1/11

prohujalo, 06.01.12. 09:13

nulajedan
a za kog jue to Gotovina krvario, a mi stakori se povukli.....
necu da komentarisem njegove zasluge.....ali hocu da iznesem jednu stvar-Ante Gotovina je po profesiji ratnik
pripadnik Legije stranaca-prije rata u Hrvatskoj na koliko mjesta je bio angazovan kao ratnik.....lazni dokumenti,laZNA IDENTIFIKACIJA(ne bih da vrijedam-dali je doticni zavrsio ikakve skole osim ratnih vjestina)
Istome upade sjekira u med-rat u Hrvatskoj-dobiva odlikovanja o kojima nikad nije ni sanjao,pizza maker biva prodadija pa se sklapa brak izmedu tajnice i generala......(nakon sto je Durda saznala da pizza maker ima vezu sa Dunjom).....i ko me to proziva stakorom.....i drugo pitanje ko me to branio i od koga.....Hvala lijepa, jos uvijek imam mozak i znam koliko je dva i dva.....ko nezna njegov problem....?????
ali neka ne pili druge sa uvredama....


registracija
3/1/10

GULLWING, 06.01.12. 10:08

prohujalo@
da li komentarišeš ili komentiraš,a ima i trece....


registracija
9/5/10

lolobrigita, 06.01.12. 13:15

Apsolutno pogođen članak.Bravo.Isto bi se trebalo uputiti cijeloj Vladi i bezličnom premijeru,koji sve više izbija na prvo mjesto među HR lignjama.Meni ovo sve više liči na priču o Kurti i Murti.
Sjeća li se netko "istrage" nad lopovskom privatizacijom Slobodne Dalmacije?Ista tri tenora,isti Bajić,iste ladice.Tri godine,zaborav polako pada,debela prašina na slučaju,a isto čeka i Kamensko.


registracija
24/6/10

darkone, 06.01.12. 16:13

Gospođo Sandra Bartolović, pitam Vas kakve veze imaju nesumnjivo teške sudbine radnika i radnica Željezare, Kamenskog i ostalih tvrtki u nezavidnom položaju sa ministrom obrane i MORH-om? Vi ili ne razumijete ili ste namjerno zloćesti. Dunja Gotovina je zaposlena u MORH-u, i kao takva je, naravno, briga minstra obrane i MORH-a. Kako ministar obrane može pomoći npr. radnicima Željezare?


registracija
26/12/06

capica, 06.01.12. 18:17

Niti ja baš ne kužim kakve veze ima ministar MORH-a s Kamenskim i Željezarom Sisak.


registracija
30/9/09

davor12345, 06.01.12. 18:59

Eto! Opet moran ništa napisat, tija ne tija! Pa gospođa Zloić, ili kako se sad preziva, Gotovina, kuliko se ja sićan, sudjelovala je u brojanju nuvaca koji su iz emigracije donosili Rvati! Za to je valjda dobila čin pukovnice i prije nekoliko godina proglašena neperspektivnom (pretpostavljam jer nema zadovoljavajuću stručnu spremu za daljnje napredovanje)! I sada ju novi ministar ekspresno vraća na posal za koji nema perspektive i još će dobit sve zaostale plaće! Jeba te, kuji gaf! Prvo, pa muško!


registracija
14/11/11

salama, 06.01.12. 21:36

I jope: pocelo je, pocelo...


registracija
30/12/10

putusvemir, 06.01.12. 22:33

A kaj Gotovina nije dobio na dar Hidroelektru sa svojim kolegom Rosom ( to je objavio Ćesić Rojs, naravno kad su njega izbacili iz vlasništva),a kaj nije nedavno teta Dunja tražila državljanstvo Francuske? I baš me zanima čiji su Mediteran tuneli i kakve plaće imaju radnici Hidroelektre? Dajte molim Vas, svi su si dobro naplatili u ovom imovinsko-domovinskom ratu. Jebo i ovu novu Vlast sa sporednim stvarima, nek se prime posla ili nek puše k...


registracija
9/8/09

vinko12, 07.01.12. 18:21

istina, pravednost, moral, jednakost su gledano s boljsevicke, komunisticke, ljevicarske, jugonostalgicarske, ili velikosrpske strane u potpunoj suprotnosti s demokratskim , hrvatsko nacionalnim i patritskim pogledima. Stoga i nerazumjevanje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika