05.01.2012. / 18:46

Autor: Totalsport

SK skijaša, slalom: Hirscher sljemenski kralj, Kostelić treći

Hirscher je na koncu došao do šeste pobjede u karijeri i treće ove sezone (veleslalom u Beaver Creeku i slalom u Alta Badiji). Kostelić je, pak, došao do 46. postolja u karijeri u utrkama Svjetskog kupa

Marcel Hirscher (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)Marcel Hirscher (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)Austrijski skijaš Marcel Hirscher pobjednik je Snježne kraljice, slalomske utrke Svjetskog kupa održane u četvrtak na zagrebačkom Sljemenu. Ivica Kostelić pred 18.000 gledatelja osvojio je treće mjesto.

U petom izdanju zagrebačke utrke Kostelić je četvrti put izborio plasman na pobjedničko postolje. Poslije tri druga mjesta (2008., 2009. i 2011.) aktualni je pobjednik Svjetskog kupa silno želio osvojiti sljemensku krunu, no ona je ove godine završila na glavi sjajnog Hirschera koji je držao vodstvo i nakon prve vožnje. Na koncu je 22-godišnji Austrijanac pobijedio s 29 stotinki prednosti ispred Nijemca Felixa Neureuthera i 48 ispred Kostelića.

Preuzeo je Hirscher time i vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, dok u slalomskom redoslijedu drži drugo mjesto s 55 bodova manje od Kostelića. Ivica je, pak, sa 60 zagrebačkih bodova skočio na četvrto mjesto u utrci za Veliki globus. Sada ima 389 bodova, odnosno 136 manje od Hirschera.

Kostelić je nakon prve vožnje na prilično oštećenoj stazi imao 12 stotinki zaostatka za Austrijancem a između njih dvojice je bio i lanjski pobjednik, Šveđanin Andre Myhrer. Četvrti je bio Neureuther koji je u drugom ''laufu'' odradio sjajan posao i ušao u cilj s velike 54 stotinke prednosti pred dotad vodećim Talijanom Cristianom Devilleom. Ivica je krenuo sa starta s 46 stotinki prednosti iz prve vožnje. Na prva je dva prolaza još imao prednost, ali je u cilj ušao s 19 stotinki zaostatka.

Myhrer je u nastavku odskijao slabo i završio na petom mjestu, da bi Hirscher na koncu došao do šeste pobjede u karijeri i treće ove sezone (veleslalom u Beaver Creeku i slalom u Alta Badiji). Kostelić je, pak, došao do 46. postolja u karijeri u utrkama Svjetskog kupa.

SK skijaša, slalom Zagreb, rezultati:

1. Marcel Hirscher (Aut) 1:51.84

2. Felix Neureuther (Njem) +0.29

3. Ivica Kostelić (Hrv) +0.48

4. Cristian Deville (Ita) +0.83

5. Andre Myhrer (Šve) +1.88

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika