06.01.2012. / 11:33

Autor: Hina , Nacional.hr

Što Tadić očekuje od Milanovića

"Očekujem da će novi hrvatski premijer Milanović, kojega cijenim i godinama poznajem, učiniti još mnogo korisnih stvari na dobrobit i Hrvata i Srba. Vjerujem da ćemo u idućem razdoblju imati prilika za susrete, kako bismo rješavali sva otvorena pitanja između naših zemalja", rekao je Tadić

Boris Tadić i Ivo Josipović; Photo: FAH/POOL/Damir Senčar/PIXSELL (arhiva)Boris Tadić i Ivo Josipović; Photo: FAH/POOL/Damir Senčar/PIXSELL (arhiva)Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je za beogradske Večernje novosti od petka kako u odnosima Srbije i Hrvatske ima još mnogo otvorenih pitanja koja treba rješavati te da od novog predsjednika hrvatske vlade Zorana Milanovića očekuje da će raditi na dobrobit oba naroda.

"Očekujem da će novi hrvatski premijer Milanović, kojega cijenim i godinama poznajem, učiniti još mnogo korisnih stvari na dobrobit i Hrvata i Srba. Vjerujem da ćemo u idućem razdoblju imati prilika za susrete, kako bismo rješavali sva otvorena pitanja između naših zemalja", rekao je Tadić u razgovoru za taj dnevnik.

Na konstataciju novinara da je Srbija u prethodnom razdoblju pružala ruku suradnje susjedima u regiji, ali je ona često ostajala visiti u zraku, te upitan očekuje li da će nova hrvatska vlada biti kooperativnija u rješavanju problema, Tadić je kazao da ne treba žaliti zbog pružene ruke, mada je, kako kaže, ona u nekim slučajevima još u zraku.

Srbijanski predsjednik istaknuo je kako su on i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović učinili velike i značajne korake koji su izmijenili i ukupni kredibilitet Srbije i Hrvatske u svijetu, osim što su time poboljšali i međusobne odnose dviju država, te dodao kako bi bilo korektno reći i da su s vladom Jadranke Kosor pokrenute mnoge stvari.

"Ali to nije dovoljno. Postoje još mnoga otvorena pitanja koja treba rješavati", zaključio je Tadić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
12/1/11

bozhidar, 07.01.12. 17:32

ali i mi ne cemo ikad priznati RS niti bilo kakvu srbiju na kosovu.
za hr, cjelovita bosna je vrlo vazna. osim toga, priznati RS kao samostalnu drzavu ili kao dio srbije, znacilo bi da odobravamo sto je mladic radio u hr i bosni.
pa ako tadica toliko zanimaju odnosi srbije prema hr, onda bi ponajprije trebao priznati kosovo i bosnu.
za nas hrvate mirna bosna, kosovo, i balkan je od ogromne vaznosti.
sad, ajde, milanovicu,molim te, trazi bas to od srbije. hvala


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika