06.01.2012. / 15:24

Autor: Totalsport

NBA liga: Miami slavio bez Wadea i Jamesa, Bryant pod blokadom

Prejaki za Dallas Maverickse u teksaškom su derbiju bili domaći San Antonio Spursi, koji su pobijedili 93-71

LeBron JamesLeBron JamesDo sedme su ovosezonske pobjede u osmoj utakmici došli košarkaši Miami Heata. Bez dviju ozlijeđenih superzvijezda, LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea, slavili su u Atlanti.

Kvalitetan domaći sastav Hawksa, koji ih je jedini dosad ove sezone uspio pobijediti prije četiri dana u Miamiju, floridska je momčad nadigrala 116-109 nakon triju odigranih produžetaka.

Bio je sastav iz Georgije bliže pobjedi u osnovnom dijelu utakmice, ali je sjajni Chris Bosh pogodio tricu u posljednjoj sekundi igre odvevši goste u produžetak. Nakon još dvaju remija, u trećem produžetku Hawksi nisu zabili niti jedan koš.

Bosh je predvodio pobjedničku momčad s 33 koša, 14 skokova i pet asistencija, a sjajno ga je pratio prvi razigravač momčadi Mario Chalmers, koji je nakon tri trećine bio na 22 postignuta koša. Završio je utakmicu s 29, uz osam asistencija i sedam skokova.

Wade je propustio drugu uzastopnu utakmicu zbog bolova u lijevom stopalu, dok je James pauzirao zbog iščašenja gležnja u dvoboju protiv Indiane prethodne noći. Oba se košarkaša nisu se skidala u trenirke.

Kod Hawksa je najbolji strijelac bio Joe Johnson s 20 koševa. Josh Smith dodao je 17 koševa i 13 skokova.

Za razliku od aktualnih doprvaka, prvaci su upisali peti ovosezonski poraz u osmoj utakmici. Prejaki za Dallas Maverickse u teksaškom su derbiju bili domaći San Antonio Spursi, koji su pobijedili 93-71.

Njemačkoga su krilnog centra Dirka Nowitzkog domaći košarkaši zadržali na samo šest ubačenih poena, što je njegov najslabiji napadački učinak u NBA ligi od 18. prosinca 2009. godine, kada je zbog ozljede rano napustio dvoboj protiv Houston Rocketsa. Gađao je Nijemac iz igre 3-11, a slab je učinak opravdao umorom.

Matt Bonner ubacio je 17 koševa za Spurse, koji su došli do pete pobjede u sedmoj utakmici, dok je Richard Jefferson dodao 16. Najbolji strijelac u gostujućem sastavu s 12 je koševa bio Jason Terry.

U derbiju Zapadne konferencije Portland Trail Blazersi u svom su Rose Gardenu nadigrali LA Lakerse 107-96 nanijevši im u Oregonu 11. poraz pri 13 posljednjih gostovanja.

Pobjednike je predvodio Gerald Wallace s 31 košem i pet skokova, dok je LaMarcus Aldridge dodao 28 koševa i deset skokova.

Domaća je momčad, premda je diktirala tempo tijekom cijelog dvoboja, izgubila samo četiri lopte. S druge strane, Lakersi su za tricu gađali 0-11.

Predvodio ih je Kobe Bryant s 30 koševa. Igrao je legendarni bek-šuter gostujuće momčadi pod blokadom zbog napuknutog ligamenta u zglobu desne ruke. Opet ga je najbolje pratio sve učinkovitiji 24-godišnji centar Andrew Bynum s 21 košem i 12 skokova.

Četirima ubačenim slobodnim bacanjima Tyrekea Evansa u nizu tijekom posljednjih 18 sekundi igre Sacramento Kingsi su na svom parketu došli do konačnog preokreta i 103-100 pobjede nad Milwaukee Bucksima premda su na poluvremenu gubili 21 koš.

Evans je bio najbolji kod pobjednika s 26 koševa, deset skokova i pet asistencija, dok je Marcus Thornton dodao 27 koševa. Kingsi su tako poklonili ugodno iznenađenje i debitantsku pobjedu novom šefu Keithu Smartu, dosadašnjemu trenerskom asistentu koji je sjeo na klupu umjesto nekoliko sati ranije smijenjenog Paula Westpahla.

Goste je s 31 poenom prevodio Brandon Jennings.

NBA liga, četvrtak:

Atlanta - Miami 109-116, tri produžetka (McGrady 14k, 7s, 5a, Smith 17k, 13s, Horford 10k, 11s / Bosh 33k, 14s, 5a, Chalmers 29k, 7s, 8a)

Sacramento - Milwaukee 103-100 (Evans 26k, 10s, 5a / Jennings 31k, 3s, 7a)

Portland - LA Lakers 107-96 (Wallace 31k, 5s / Bryant 30k, 8s, 3a)

San Antonio - Dallas 93-71 (Jefferson 16k, 7s, 3a / West 10k, 3a)

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika