06.01.2012. / 17:10

Autor: Nacional.hr

Šuker: Plan 21 je plan 20 ministara plus premijer

Bivši ministar financija Ivan Šuker izjavio je kako uvođenje poreza na imovinu može izazvati socijalni šok u Hrvatskoj kakav još nije zabilježen

Ivan ŠukerIvan ŠukerNajava aktualne Vlade o uvođenju poreza na imovinu neugodno je iznenadila građane, ali i dala izliku oporbi za upiranje prstom u nove ministre.

Tako je bivši ministar financija Ivan Šuker za HTV izjavio kako uvođenje poreza na imovinu može izazvati socijalni šok u Hrvatskoj kakav još nije zabilježen.

Pojašnjenje ministra Linića prema kojem bi se porez plaćao ovisno o vrijednosti imovine, nazvao je smiješnim rekavši kako bi to zahtjevalo da se u svaki objekat uđe i procjeni njegova vrijednost, jer se aktualna komunalna naknada plaća po kvadraturi nekretnine, ne njenoj vrijednosti.

"To najbolje pokazuje da je Plan 21 zapravo plan 20 ministara plus premijer", zaključio je sarkastično Šuker.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
29/4/09

florenz, 06.01.12. 17:27

Sada kada nemate odgovornost - "kukuričete" protiv. a upravo ste Vi u bivšoj vladi stvorili situaciju da smo postali kandidati za bankrot i rekorderi u nezaposlenosti. I još imate obraza nešto zamjerati. Za mandata, pokazali ste što znate - zaduživati građane i barem naredna dva pokoljenja u Hrvatskoj.


registracija
26/12/06

capica, 06.01.12. 17:49

Ex ministar Šuker se pokazao da zna zadužiti državu. Najlakše je posuditi i rasprčkati novce. Sada treba vraćati. Kako? Zbog njega i jesmo u banani. Za porez jesam. Imam jednu vikendicu i stan. Ako ja platim porez, neka, ali neka plati i Todorić na Kulmerove dvore, na onu viletinu na moru, neka plati Sanader na onu kućerinu u Nazorovoj( 3stana) , na stan u Splitu i Hvaru, na zemlju na Braču itd. Zakoni o porezu se jednostavno mogu prepisati od države koja je to pitanje najbolje uredila.


registracija
14/11/07

laufer, 06.01.12. 19:00

Našao se tko će prodavati pamet.
Šuker.
Sjećam se njegovih trijumfalnih povrataka u Hrvatsku, gdje bi sav ponosan pričao o novom zaduženju kao (još) jednom velikom uspjehu hadezeove vlade.

Ta banda umjesto da se pokrije ušima i zavuče u mišju rupu, još ima obraza da nešto mudruje.


registracija
9/3/10

nostradurus, 07.01.12. 11:46

Taj isti bivši ministar Šuker je odbio prijedlog za rješenje financijskih problema jer on zna bolje:
sites.google.com/site/financijskisustav/otvoreno-pismo-vladi. Međutim, ako pročitate pismo, shvatiti ćete da nova vlada nasatvalja isti posao bez promjene na bolje.


registracija
22/3/11

vferari, 07.01.12. 13:10

Našao se tko će dijeliti savjete.Šuker može poslužiti jedino kako se zadužiti što više i tvrditi kako to nije dug jer će poslužit za vraćanje duga.A tačno je da je program 21 program prdsjednika vlade i ministara jer će ga oni morat provodit pa valjda Šuker ne misli da će pitati hadeze kako učinkovito opljačkati uništiti zadužiti se do grla.svesti državu na prosjački štap i ako i za to treba biti stručnjak.Kakav je lumen Šuker dokazala je i njegova stranka kada ga je smjenila doduše prilično prekasno


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 07.01.12. 20:54

laufer-------u pravu si,i ja se sijecam tih rijeci,toga ,nazovi ministra.Za mene jedna obicna HDZ-ova budala i hostapler.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika