07.01.2012. / 11:28

Autor: Hina , Nacional.hr

Kosovski Albanac izručen SAD-u

Nikqija koji je 1990-ih živio u New Yorku, gdje mu je odbijen zahtjev za stalni boravak, američko pravosuđe je optužilo da je zajedno s pomagačima prokrijumčario u SAD stotine ilegalnih useljenika preko meksičke granice

IlustracijaIlustracijaKosovski Albanac optužen za krijumčarenje ljudi izručen je Sjedinjenim Državama, priopćili su u petak navečer policija u Tirani i američko ministarstvo pravosuđa.

Hektora Kelmendija (53) s nadimkom Deme Nikqi, sud u New Yorku optužio je za krijumčarenje ljudi.

Kemendi, rođen u Peći, na zapadu Kosova, uhićen je u travnju 2011. u Morini, na sjeveru Albanije, na granici s Kosovom, a za njim je izdana i međunarodna tjeralica, dodaje albanska policija.

Nikqija koji je 1990-ih živio u New Yorku, gdje mu je odbijen zahtjev za stalni boravak, američko pravosuđe je optužilo da je zajedno s pomagačima prokrijumčario u SAD stotine ilegalnih useljenika preko meksičke granice.

Po priopćenju američkog ministarstva pravosuđa, kandidatima za ulazak u SAD naplaćivao je oko 12.000 eura. Pošto bi im nabavio lažne putovnice i, po potrebi, lažne vize, slao bi ih zrakoplovom u zemlje Latinske Amerike, odakle je organizirao njihov prijevoz automobilom u SAD, u teškim uvjetima, ponekad i u putnim kovčezima, s malo vode i hrane.

Proglasi li ga sud krivim, Nikqi bi mogao dobiti kaznu doživotnog zatvora.

Vezane vijesti

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Franjo Katavić, krivotvoritelj putovnice kojom se u bijegu koristio general Ante Gotovina, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika