08.01.2012. / 09:11

Autor: Hina , Nacional.hr

Otklon Crkve od potpore Putinu

"Najvažnije je da ti prosvjedi, a na pravi su način izraženi, dovedu do korekcije političkoga smjera", rekao je patrijarh Kiril u intervjuu što ga je na pravoslavni Božić dao ruskoj državnoj televiziji

Patrijarh Kiril (foto: Wikipedia)Patrijarh Kiril (foto: Wikipedia)Čelnik Ruske pravoslavne crkve pozvao je u subotu vlasti da političkim promjenama reagiraju na poslijeizborne prosvjede, što je rijedak slučaj crkvenoga otklona od potpore Kremlju.

Riječi patrijarha Kirila sugeriraju kako crkva možda želi posredovati između vlade i prosvjednika.

"Najvažnije je da ti prosvjedi, a na pravi su način izraženi, dovedu do korekcije političkoga smjera", rekao je Kiril u intervjuu što ga je na pravoslavni Božić dao državnoj televiziji.

"Ostane li vlada neosjetljiva na izražavanje prosvjeda, to će biti loš znak, znak neuspjeha da se prilagodi", dodao je.

Premijer Vladimir Putin suočio se nakon izbora 4. prosinca s masovnim prosvjedima, a i međunarodni promatrači ocijenili su da su parlamentarne izbore obilježili prijevare i lažiranje.

Unatoč sve većem pritisku, vjeruje se da će Putin uvjerljivo pobijediti na ožujačkim predsjedničkim izborima i vratiti se u Kremlj.

Kiril je prosvjednicima poručio da ne smiju ni oporbenim čenicima dopustiti da manipuliranjem prosvjedima osvoje vlast.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika