08.01.2012. / 10:48

Autor: Hina , Nacional.hr

Izrael će se osvetiti hakeru

"Izrael može udariti na one koji mu žele nauditi, a nijedna organizacija ili haker neće biti pošteđeni od osvete", rekao je zamjenik ministra vanjskih poslova Danny Ayalon

IlustracijaIlustracijaIzrael je u subotu objavio kako je objavljivanje podataka o kreditnim karticama tisuća građana usporedivo s terorizmom, te da će uzvratiti udarac.

Taj haker tvrdi da mu je sjedište u Saudijskoj Arabiji, a Izrael je objavio da je ta krađa jedna od najgorih s kojima se suočio.

Vladini dužnosnici i kartične tvrtke kažu da je financijska šteta minimalna, a palestinska skupina Hamas pozdravila je online objavu podataka što je pojačalo zabrinutost zbog mogućnosti da ukradene informacije zloupotrijebe najveći neprijatelji Izraela.

"Izrael može udariti na one koji mu žele nauditi, a nijedna organizacija ili haker neće biti pošteđeni od osvete", rekao je zamjenik ministra vanjskih poslova Danny Ayalon koji kaže kako Izrael još nije isključio ni mogućnost da je to hakiranje izvela skupina "bolje organizirana i opremljena od jednoga usamljenog mladića".

Haker se identificirao kao OxOmar iz Saudijske Arabije, a u četvrtak je objavio da je u javnost pustio privatne podatke o više od 400 tisuća Izraelaca. Kartične kompanije kažu da je u petak objavljeno 25 tisuća brojeva kartica, od kojih su neke već istekle.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 08.01.12. 12:04

Šteta što niste izbrisani četrdesetih godina


registracija
8/1/12

kauc, 08.01.12. 12:34

Kad ce vise Izrael unistiti te cigane?Sto ceka?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika