09.01.2012. / 10:18

Autor: Martina Čizmić

iPhone - telefon koji je promijenio svijet

Pet godina kasnije, iPhone i dalje oduševljava mnoge, a posljednja inačica 4S prodana je u milijun primjeraka u prva 24 sata

Jobsa više nema, ali ostavio je iPhone u naslijeđeJobsa više nema, ali ostavio je iPhone u naslijeđePrije točno pet godina na današnji dan, tadašnji šef Applea, pokojni Steve Jobs na prezentaciji u San Franciscu predstavio je uređaj koji će promijeniti ne samo mobilnu telefoniju, nego i cijeli svijet.

"iPhone je revolucionaran i magičan proizvod koji je doslovce pet godine ispred bilo kojeg drugo mobilnog telefona", rekao je tada Jobs i pokazao uređaj koji će pokoriti svijet.

Prvi mobilni telefon sa ekranom osjetljivim na dodir osvojio je svijet u trenu. U samo devet mjeseci Apple je prodao više od milijun uređaja iako ga se moglo kupiti samo u određenim zemljama i uz stroge ugovorne obveze sa pomno odabranim moblnim mrežama.

No, legenda je stvorena. Pet godina kasnije, iPhone i dalje oduševljava mnoge, a posljednja inačica 4S prodana je u milijun primjeraka u prva 24 sata.

iPhone je uređaj koji se ili voli ili mrzi. Oni koji ga vole, zaklinju se kako ne mogu zamisliti svoj život bez njega. Oni koji ga mrze, ističu sve njegove mane - od cijene pa do brojnih problema sa softverom i hardverom koje Apple naknadno rješava.

Bez obzira u koju kategoriju spadali - one koji štuju 'jabučicu' kao esencijalni dio njihovog postojanja, ili ju preziru zbog cijele 'fame' koju iz Applea stvaraju prije svakog predstavljanja novog uređaja, činjenica je da je s razvojem iPhonea krenula nova era mobilne telefonije.

Sve nove inačice mobilnih uređaja danas opremljene su ekranom osjetljivim na dodir, brojnim programima i aplikacijama koje korisnici mogu samostalno preuzeti s interneta i tako prilagoditi uređaj vlastitim potrebama i to upravo zahvaljujući inovacijama koje je donio iPhone.

Nova inačica, iPhone 5, očekuje se ove godine. Kada? Vjerujemo da će nam Apple to dostojno najaviti. Do tad, sretan rođendan iPhone.

Vezane vijesti

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor informatičkog diva Apple, Tim Cook, odustao je od 75 milijuna dolara dividende od dionica kojima je tvrtka nagradila svoje zaposlenike,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika