09.01.2012. / 13:52

Autor: Totalsport

NHL: Hat-trick Perryja, Detroit sredio Chicago

Anaheim Ducksi su s visokih 7-4 slavili na svom ledu protiv Columbus Blue Jacketsa ponajviše zahvaljujući prošlosezonskom najboljem individualnom igraču lige - Coreyju Perryju

Corey PerryCorey PerryTek su tri utakmice najjače hokejaške lige svijeta (NHL) igrane u noći s nedjelje na ponedjeljak, a Detroit Red Wingsi su nanijeli Chicago Blackhawksima rekordni četvrti ovosezonski poraz u nizu.

Slavili su gosti u Chicagu s 3-2 nakon produžetka. Pavel Datsjuk bio je čovjek odluke kada je nešto malo više od tri minute prije kraja produžetka postigao pobjednički pogodak. Ovom pobjedom Detroit se približio vodećoj momčadi Zapadne konferencije, Vancouver Canucksima, na svega dva boda (jedna pobjeda), dok je Chicago propustio priliku izjednačiti se s njim na vrhu. Blackhawksima je ovo bio peti poraz u posljednjih šest utakmica nakon što su prethodno bili upisali seriju od devet pobjeda, jednog poraza nakon produžetka i jednog nakon regularnih 60 minuta igre.

Anaheim Ducksi su s visokih 7-4 slavili na svom ledu protiv Columbus Blue Jacketsa ponajviše zahvaljujući prošlosezonskom najboljem individualnom igraču lige - Coreyju Perryju. Postigao je Perry hat-trick, svoj četvrti u NHL karijeri. Njegov suigrač Temu Selanne ugradio je u pobjedu Anaheima dva pogotka. Zanimljivo je da su Ducksi po tek drugi put u posljednjih 39 utakmica postigli više od četiri pogotka.

Spomenimo još da je Ottawa na svom ledu slavila protiv Philadelphije sa 6-4. Hokejaš gostiju Andrej Meszaros postigao je pogodak za 1-1 u svojoj 500. NHL utakmici, ali to na njegovu žalost nije bilo dovoljno da Flyersi slave protiv Senatorsa.


NHL liga, nedjelja:

Ottawa - Philadelphia 6-4

Chicago - Detroit 2-3 (produžetak)

Anaheim - Columbus 7-4

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika