10.01.2012. / 07:00

Autor: Maja Profuntar

Lana Del Rey: Osvojila je svijet sa samo četiri pjesme

Glazbena senzacija s interneta, čiji je spot za pjesmu "Video Games" pogledan 16 milijuna puta, sebe opisuje kao "gangsta Nancy Sinatru", a njezin je debi-album, koji izlazi krajem siječnja, već proglašen jednim od najiščekivanijih izdanja u 2012. godini

"Moje su usne potpuno prirodne. Nekoliko sam godina živjela u prikolici i nisam imala novca za takve stvari", kaže pjevačica"Moje su usne potpuno prirodne. Nekoliko sam godina živjela u prikolici i nisam imala novca za takve stvari", kaže pjevačicaMalo koji se izvođač može pohvaliti da je sa svega četiri objavljene pjesme uspio dosegnuti status zvijezde. Upravo to je pošlo za rukom 25-godišnjoj Amerikanki Lani del Rey, koja je svojim prvim singlom "Video Games" uspjela osvojiti najprije internet - spot je na YouTubeu pogledan 16 milijuna puta - a potom i top-ljestvice širom svijeta. Ulaznice za njen prvi koncert u Londonu rasprodane su za manje od pola sata, a njen debitantski album "Born To Die", čiji se izlazak očekuje krajem mjeseca, već je proglašen jednim od najiščekivanijih izdanja godine.

Pravim imenom Elizabeth Grant, ova brineta glazbenu je scenu uspjela osvojiti iz drugog pokušaja. Naime, 2010. godine objavila je album "Kill Kill" pod imenom Lizzy Grant, koji je ubrzo povučen s iTunesa. Nakon početnog neuspjeha, brigu o karijeri mlade kantautorice preuzeli su suradnici njezina oca, milijunaša Roba Granta, koji je svoj imetak stekao ulaganjem u internetske domene. Sama Lana Del Rey kaže da su i njezino umjetničko ime "osmislili menadžeri i odvjetnici", spojivši ime slavne glumice Lane Turner i automobila Ford Del Rey. "Ne postoje 'prava ja' i 'slavna ja'. To je ista osoba, ali s dva različita imena", rekla je Lana Del Rey. Ipak, pjevačica oštro reagira kad je se uspoređuje s drugim kćerima koje su uspjele na račun bogatih očeva, što je često dovodi i u proturječnosti. U jednom je intervjuu ispričala da je nekoliko godina živjela u kamp-kućici, što se i ne slaže s pričom o bogatom ocu.

Cijeli člana pročitajte u tiskanom izdanju Extre!

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika