10.01.2012. / 11:34

Autor: Totalsport

NHL: Kingsi i dalje uspješni

Dodajmo kako su se Columbus Blue Jacketsi, trenutno najslabija momčad NHL lige, odlučili za smjenu trenera

Igrači Los Angeles KingsaIgrači Los Angeles KingsaU ponedjeljak su odigrane samo dvije utakmice u NHL ligi. U obje su slavili domaćini. Los Angeles Kingsi su pobijedili Washintgon s 5-2, a Florida Vancouver s 2-1.

Kyle Clifford je zabio prvi gol u regularnom dijelu utakmice za Kingse nakon više od 170 minuta, Jack Johnson je bio strijelac nakon 17 utakmica bez pogotka, a jedan pogodak za kalifornijsku momčad dodao je i Slovenac Anže Kopitar.
Los Angeles je u prethodne tri utakmice postigao samo dva pogotka, a sada u jednoj pet. Do ponedjeljka su bili najneefikasnija momčad NHL lige, a sada na svom kontu imaju 93 gola, dva više od od NY Islandersa.

Svejedno, može se reći da ''kraljevima'' ide dobro u zadnje vrijeme. Otkad je na dužnost stupio novi trener Darryl Sutter, od 19. prosinca, ovo je bila deveta od zadnjih 10 utakmica u kojima su osvojili barem jedan bod. Drže šesto mjesto na Zapadu, a Washington je tek 10. na Istoku.

Vodeća momčad Zapadne konferencije, Vancouver Canucksi, poražena je na gostovanju kod Floride, koja je ostvarila tek treću pobjedu u zadnjih devet utakmica. Vancouver je pretrpio četvrti poraz u zadnjih 12 ogleda.

Dodajmo kako su se Columbus Blue Jacketsi, trenutno najslabija momčad NHL lige, odlučili za smjenu trenera. Umjesto Scotta Arniela hokejaše Blue Jacketsa do kraja će se sezone voditi njegov dosadašnji asistent Todd Richards.

Richards (45) je bivši pomoćni trener San Josea i bivši glavni trener Minnesote Wild između 2009. i 2011. godine. U ulozi glavnog trenera Blue Jacketsa debitirat će protiv Chicago Blackhawksa

NHL liga, ponedjeljak:

Florida - Vancouver 2-1

Los Angeles - Washington 5-2

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika