10.01.2012. / 13:53

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Robredo i Williams otkazali Australian Open

- Tenis me i dalje uzbuđuje. Želim nastaviti karijeru i još dugo uživati u njoj - rekao je Katalonac iz Hostalrica

Tommy Robredo (Wikipedia)Tommy Robredo (Wikipedia)Zbog ozljede u preponama, koju je zadobio u listopadu prošle godine, a pogoršao tijekom prosinačkoga ekshibicijskog turnira u Bilbauu, španjolski će 29-godišnji tenisač Tommy Robredo morati na operaciju.

Procjenjuje se da će morati pauzirati između dva i tri mjeseca. To znači da svakako ostaje bez prvoga Grand Slam turnira u godini, Australian Opena, te da će biti spreman nastupati tek s dolaskom proljetne sezone europskih turnira na zemlji, koja završava Roland Garrosom.
Prije pet i pol godina peti, a danas 48. igrač ATP-ove ljestvice, s radošću čeka povratak na teniske terene:

- Tenis me i dalje uzbuđuje. Želim nastaviti karijeru i još dugo uživati u njoj - rekao je Katalonac iz Hostalrica.

Američka tenisačica Venus Williams (31), sedmerostruka osvajačica Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji, otkazala je nastup na Australian Openu.

- Žalim što moram objaviti da se povlačim s Australian Opena 2012. godine - objavila je Venus putem vlastite web-stranice.

Razlog je Sjögrenov sindrom, autoimuna bolest koja zahvaća žlijezde i unutarnje organe onemogućujući im punu funkcionalnost, a zbog koje je odigrala tek četiri turnira prošle godine.

- Nakon nekoliko mjeseci treninga i tretmana radim konstantan napredak prema povratku u natjecateljsku formu. Vrlo sam blizu povratku natjecanjima na WTA Tour i imam svaku namjeru vratiti se u veljači.

Australian Open započinje 16. siječnja, a Venus, trenutno 100. igračica WTA ljestvice, ondje je igrala finale 2003. godine.

Još uvijek nije sigurno hoće li na prvog Grand Slam turniru godine nastupiti i njena mlađa sestra Serena koja ima problema s ozljedom lijevog gležnja.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika