10.01.2012. / 15:34

Autor: Nacional.hr

Ostojić uvjerava: Cigarete neće poskupljivati

Ministar Ostojić godinama naglašava i kako je za Hrvatsku kao turističku zemlju najprimjereniji austrijski model, što znači uz osiguranje zakonski propisanih prostora za pušače, omogućiti ugostiteljskim objektima izbor

Rajko OstojićRajko OstojićMinistarstvo zdravlja reagiralo je na tekst objavljen u Vjesniku o skorom drastičnom poskupljenju cigareta i rigidnim mjerama protiv pušenja.

Ističu kako ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić u potpunosti podupire Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda, kao i Konvenciju o nadzoru nad duhanom, ali jednako tako poštuje i činjenicu da je u njegovoj primjeni vlasnicima ugostiteljskih objekata bilo dopušteno osiguravanje posebnih prostorija za pušenje.

Ministar Ostojić godinama naglašava i kako je za Hrvatsku kao turističku zemlju najprimjereniji austrijski model, što znači uz osiguranje zakonski propisanih prostora za pušače, omogućiti ugostiteljskim objektima izbor. Što se poskupljenja cigareta tiče, one nisu u ovom trenutku razmatrane kao mjera, ističu iz Vladinog ureda za odnose s javnošću.

Vezane vijesti

Vladi slabašna trojka

Vladi slabašna trojka

Mjesečno istraživanje javnog mnijenja CRO Demoskop, obuhvatilo je mišljenje hrvatskih građana prema nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti u… Više

Komentari

registracija
27/11/11

Culex, 10.01.12. 17:49

Teško mi je vjerovati da je cij. prof.dr.sc.Ostojić Rajko,gastroenterolog ,u prvim danima svog mandata,imao vremena da demantira kako cijena cigareta neće,s za sad ,porasti!!Da ne živimo tu gdje živimo ,navedeno bi bilo na 1.mj. listeVJEROVALI ILI NE !Nadao sam ,konačno,pameti i kompetentnosti nove Vlade,ali ,jao...ovaj početak sluti zlu! Dr. Ostojić,kao lijećnik,predobro zna koje je zlo duhan.Kao gastroenterologu poznati su 10 vrsta adenocarcenoma direktno u vezi s pušenjem.Poznate su mu meta promjene tih ca. koje ubijaju čovjeka unutar 50 dana!Doktore,niste li na drugi način ,korisniji,po savjesti humaniste,uputiti poruku ili to prepustiti zamjeniku! Strašno razočaranje u Vas kao lijećnika i humaniste!!! Dr Ostojić,ministar zdravlja,eklatantan je primjer nespojivosti ljećničkog poziva i vođenja zdravstvenih ustanova,,a posebno Ministarstva zdravlja!!U Evropi izvanredno funkcionira zdravstveni management,visoko profiliran kadar u vođenju zdravstvene problematike s rukovođenjem Samo još nešto,dr.Ostojiću ,vi ste jako potrebni u dijagnostci i kurativi !Sredite što morate u Ministarstvu i vratite se bolesnicima! Zar se zbilja ugodno osjećate među ovima ? Mi,potrebiti Vašeg stručnog znanja smatramo da ste sebe degradirali.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika