11.01.2012. / 10:41

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Australian Open: Veić uz dosta muke u 2. kolu

Dodajmo kako će jedina hrvatska predstavnica u kvalifikacijama za prvi teniski Grand Slam turnir sezone, Mirjana Lučić, igrat u 1. kolu protiv Amerikanke Chichi Scholl

Antonio Veić Antonio Veić Hrvatski tenisač Antonio Veić uspješno je prošao prvu prepreku u kvalifikacijama za Australian Open. Slavio je protiv Kolumbijca Roberta Faraha sa 6-2, 3-6, 6-4.

Veić je uz više muke nego je to bilo potrebno slavio na startu kvalifikacija za prvi Grand Slam turnir sezone. Nakon što je uvjerljivo i lako dobio prvi set, hrvatski tenisač imao je i break prednosti u drugom (2-1). Međutim, tada se na terenu pojavila druga, ona lošija, strana Veića i dopustila Kolumbijcu da naniže četiri gema zaredom i povede 5-2. Farah je kasnije još jednom zadržao svoj servis za osvajanje drugog seta i odlazak u treći.

Veić se ipak pribrao i sa 6-4 uzeo treću dionicu te se plasirao u drugo kolo gdje će igrati protiv Talijana Mattea Viole koji je bio bolji od srbijanskog predstavnika Dušana Lajovića u jednom zaista čudnom susretu. Najprije je Talijan bez problema uzeo prvi set rezultatom 6-2, da bi nakon toga prokockao završiti meč u tie-breaku drugog. Lajović je dobio tie-break, ujedno i set, te je poveo s 5-0 u trećem.

Međutim, Viola se vratio na 5-5, pa je nakon toga svaki igrač zadržao svoj početni udarac, da bi kod 6-6 Talijan napravio break za potpuni preokret (nema tie-breaka u odlučujućem setu) i svojim servisom zaključio susret.

Dodajmo kako će jedina hrvatska predstavnica u kvalifikacijama za prvi teniski Grand Slam turnir sezone, Mirjana Lučić, igrat u 1. kolu protiv Amerikanke Chichi Scholl.

Australian Open, kvalifikacije:

Veić - Farah 6-2, 3-6, 6-4

Viola - Lajović 6-2, 6-7(6), 8-6

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika