11.01.2012. / 12:53

Autor: Nacional.hr

Lenovo unosi boje u svoju paletu računala

Nove serije IdeaPad U, IdeaPad Y, IdeaPad S i IdeaPad Z donose široki spektar prijenosnika koji udovoljavaju potrebama svih korisnika

Novi Lenovo IdeaPad Z380Novi Lenovo IdeaPad Z380Lenovo je na najvećem sajmu potrošačke elektronike 2012 International Consumer Electronics Show (CES) najavio uzbudljivu liniju prijenosnih i stolnih računala namijenjenih krajnjim korisnicima. Najavljena linija udovoljava svim potrebama korisnika za računalima vrhunskog dizajna i lepeze nijansi s novim paletom boja kao što su Peony Pink, Electric Blue i Ruby Red.

Nove serije IdeaPad U, IdeaPad Y, IdeaPad S i IdeaPad Z donose široki spektar prijenosnika koji udovoljavaju potrebama svih korisnika. Novi modeli stolnih računala IdeaCentre obuhvaćaju od serije K koju odlikuju snažne performanse do serije IdeaCentre B All-In-One (AIO) koja štedi prostor.

„Nova linija prijenosnih i stolnih računala namijenjena krajnjim korisnicima odražava našu predanost predstavljanju snažnih proizvoda koji postavljaju standarde u inovativnosti i dizajnu unutar potrošačke industrije", izjavio je Peter Hortensius, predsjednik, Product Group, Lenovo. „Međutim, iako su navedeni proizvodi tehnički inovativni, mi se više nego ikad do sada fokusiramo na zabavu. S poboljšanim zvukom i mogućnostima zabave kao i neočekivanim živim bojama, vjerujemo da će novi uređaji udovoljiti svim potrebama krajnjih korisnika".

Nakon nedavno predstavljenog prijenosnika IdeaPad U300s, Lenovo proširuje paletu Ultrabookova s prijenosnicima IdeaPad U310 i U410. Pokretani procesorima iz obitelji Intel Core, ovi tanki i lagani Ultra prijenosnici dolaze u verzijama s 64GB SSD i u verziji s do 500GB Hard Disc Drive (HDD) memorije. Obje verzije odlikuju se izuzetnim performansama s brzim pokretanjem i nastavkom rada nakon stanja sleep mode zahvaljujući Lenovo Windows 7 Enhanced Experience. Također, prijenosnike odlikuju druge „pametne" karakteristike kao što su Lenovo Smart Update koji automatski ažurira mailbox, instant messaging i social media messages čak i za vrijeme hibernacije, s do osam sati trajanja baterije.

Ultra lagani i tanki U310 i U410 težine od 1,7kg i 1,9kg i debljine od 18mm odnosno 21mm idealni su za korisnike koji su neprestano u pokretu. Za izuzetnu kvalitetu prikaza prilikom pregledavanja ili stvaranja vizualnog sadržaja, prijenosnik U310 opremljen je zaslonom od 13,3 inča HD 16:9 i s Intel GMA 3000 HD grafikom dok je prijenosnik U410 opremljen NVIDIA GeForce 610M 1GB grafikom. Za uživanje u zabavi, prijenosnici U310 i U410 opremljeni su opcijom Intel Wireless Display (WiDi) Technology za bežično uživanje na velikom ekranu. Kreirani za današnje moderne korisnike, prijenosnici U310 i U410 dolaze u raznobojnoj paleti Aqua Blue, Cherry Blossom, Graphite Gray, Ruby Red, Sapphire Blue i Spearmint.

Lenovo je predstavio i dva mini prijenosnika. Prijenosnici IdaePad S200 i S260 su laganog i jako tankog dizajna koji ne utječe na snažne performanse prijenosnika. Kako bi osigurali još prikladnije računalno iskustvo u pokretu, prijenosnici S200 i S206 opremljeni su velikim 11,6-inčnim HD zaslonom, debljine svega 20,7mm i težine 1,3kg. Ovi tanji nego ikad mini prijenosnici odlikuju se vanserijskim dizajnom: visoko kvalitetnom taktilnom finalnom obradom i Accutype tipkovnicom sa zaobljenim pojedinačnim tipkama.

Prijenosnik S200 opremljen je dvojezgrenim procesorom Intel Atom i s do 32GB SSD memorije, dok je prijenosnik S206 opremljen dvojezgrenim procesorom AMD. Dizajnirani kako bi bili idealni suputnici s do četiri sata trajanja baterije, ovi mini prijenosnici omogućuju korisnicima da budu online u svega nekoliko sekundi te da pokrenu osnovne aplikacije bez pokretanja Windowsa zahvaljujući „instant on" funkciji Lenovo Quick Start. Dodatne karakteristike uključuju integriranu 0,3 HD kameru za jednostavne video razgovore i 802.11b/g/n Wi-Fi. Također, odabrani modeli opremljeni su integriranom opcijom Bluetooth. Kao perolako rješenje za pretraživanje Interneta, oba prijenosnika dostupna su u sljedećim bojama Cotton-candy Pink, Crimson Red, Electric Blue, Graphite Grey i Pearl White.

Za sve one koji traže prijenosnike snažnih performansi za upravljanje intenzivnim multimedijskim aplikacijama nova prijenosna računala IdeaPad Y480 i Y580 predstavljaju savršen izbor. Pokretani procesorima iz obitelji Intel Core, novi 14- i 15-inčni prijenosnici serije Y opremljeni su HD zaslonima kako bi udovoljili potrebama intenzivnih multimedijskih aplikacija i igara te grafikama do NVIDIA GeForce GTX660M 2GB GDDR5.

S obiljem zabave uz poboljšani zvuk Dolby Home Theatre V4, zvučnicima JBL i OneKey Theater II za audiovizualno optimiziranje dostupno dodirom na jednu tipku koje osigurava kristalno čistu sliku i bogat zvuk. Nadalje, prijenosnik Y580 osigurava pozadinsko osvjetljenje tipkovnice i HD kameru za noćno gledanje. Uz mogućnost dodatnog TV tunera i opcijom Intel Wireless Display (WiDi) Technology korisnici imaju na raspolaganju mogućnost prebacivanja naprednih multimedijalnih funkcija na veliki ekran za nezaboravan i potpun doživljaj.

IdeaPad Z580, Z480, Z380 - Šik prijenosnici šarenih boja

Pružajući idelan omjer vrijednosti i performansi, novi prijenosnici serije IdeaPad Z dizajnirani su za svačiji džep. Opremljeni najnovijim procesorskim i grafičkim mogućnostima, prijenosnici serije Z idealni su za obavljanje multimedijalnih zadataka te su dostupni u sljedećim bojama Amber Orange, Apple Green, Cherry Red, Coral Blue, Graphite Grey i Peony Pink.

Prijenosnici serije Z opremljeni su „pametnim" karakteristikama kao što su Intelligent Touchpad za jednostavno navigiranje, zoom i rotiranje te Lenovo OneKey Rescue System za jednostavan backup i recovery. Za vrhunsko uživanje u zabavi, prijenosnici serije Z opremljeni su OneKey Theater II za audiovizualno optimiziranje dostupno dodirom na jednu tipku koje osigurava kristalno čistu sliku i bogat zvuk i do NVIDIA GeForce GT640M 2GB grafike s DirectX 11. Dostupni s 13,3-, 14- ili 15,5- inčnim zaslonima, navedeni prijenosnici s pozadinskim LED HD osvjetljenjem (1366x768), 16:9 widescreen, integriranim DVD ili Blu-ray Disc čitačem i podrškom za HD grafiku. Nadalje, sadrže HDMI izlaz i Intel Wireless Display (WiDi) Technology koja omogućuje jednostavno uživanje u multimedijalnom sadržaju na velikom ekranu.

Lenovo G480, G580, G780 - Pristupačni, osnovni prijenosnici

Tri nova prijenosnika serije G: G480, G580 i G780 opremljena su 14-, 15,6- i 17,3-inčnim HD zaslonima, opcijom OneKey Rescue System za jednostavan backup i recovery i Veriface funkcijom za prepoznavanje lica. Prijenosnike odlikuje kvalitetna finalna izrada, „pametne" tehnologije Lenova i osnovne multimedijalne mogućnosti po pristupačnoj cijeni.

IdeaCentre B540 i B340 - Snažna Touchscreen All-In-One (AIO) računala
Digitalni dom dobiva nadogradnju s novim stolnim računalnim serije IdeaCentre AIO. B540 na jedinstven način kombinira 23-inčni HD zaslon bez okvira i najnovije multi-touch 3D karakteristike za istinski snažno i interaktivno iskustvo zabave. Pokretan procesorom iz obitelji Intel Core i podrškom za VESA mount, B540 osigurava bogato iskustvo zabave bilo gdje u dnevnom boravku. Također, računalo IdeaCentre B540 objedinjuje superiorne grafičke karakteristike za izvrsno iskustvo igranja igara pomoću NVIDIA GeForce GT 650M 2GB grafike s DirectX 11.

Uz kompaktan dizajn prikladan za bilo koju sobu, B340 opremljen je 21,5-inčnim HD touch zaslonom i Lenovo IdeaTouch karakteristikama koje omogućuju korištenje niza naprednih multimedijalnih aplikacija. Uz B540, B340 može se konfigurirati s OneKey TV - jedinstvena funkcija koja pretvara zaslon stolnog računala u HD TV jednostavnim pritiskom na tipku omogućujući jednostavno prebacivanje između televizije i računala s funkcijom picture-in-picture (PIP). Korisnici mogu gledati televiziju bez pokretanja računala budući da je tvrdi disk televizora neovisan od samog računala. Oba računala AIO opremljena su funkcijama za zabavu kao što je Lenovo High-Sense (720p HD) kamera visoke kvalitete za video razgovore i DVD ili Blu-ray Disc čitač koji ova računala čini izvrsnim za cijelu obitelj.

IdeaCentre K430 - Performanse i nadogradnja
Novo stolno računalo IdeaCentre K430 postavlja standarde kada su u pitanju performanse i mogućnosti nadogradnje sa snažnim mogućnostima obrade, dvostrukom grafičkom podrškom i twin tvrdim diskovima zajedno s velikom memorijom. Računalo ostavlja snažan dojam s izuzetno snažnom mogućnošću obrade zahvaljujući procesoru iz obitelji Intel Core i do 32GB DDR3 memorije. Za strastvene igrače igara i one koji trebaju snažne multimedijske mogućnosti, IdeaCentre K430 obavlja posao zahvaljujući snažnim performansama grafičkim karticama s NVIDIA SLI ili ATI CrossFireX tehnologijom i dodatnim twin tvrdim diskovima u RAID0 konfiguraciji.

S K430, korisnici imaju na raspolaganju veliku memoriju do 4TB HDD i do 128GB SSD memorije. Također, K430 dolazi s posebno dizajniranim 500GB tvrdim diskom sa Universal Storage Module (USM) sučeljem koje se postavljan na prednju stranu računala zbog praktičnosti i kompatibilnosti s drugim USM prijenosnim tvrdim diskovima. Energetska učinkovitost putem funkcije Power Control Switch osigurava tri brzine rada označene bojama omogućujući korisniku da izabere između turbo, auto i cool načina rada ovisno o opterećenju računala.

Lenovo H520s - Tanko stolno računalo jednostavno za korištenje

Novo računalo Lenovo H520s nudi „tanko" rješenje za kućno računalstvo veličine dvostruko manje od standardnih računala. Računalo H520s objedinjuje pristupačnost s velikim brojem karakteristika za zabavu i obradu uključujući Lenovo Assistant - jednostavno novo sučelje koje pomaže u organiziranju favorite, clean history i neželjene dokumente kao i upravljalju mogućnostima povezivanja te uštedom energije.

Vezane vijesti

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo je hrvatskim korisnicima predstavio dugo očekivane Ultrabook prijenosnike IdeaPad U30 i U410. Lenovo Ultrabook prijenosnici kombiniraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika