11.01.2012. / 16:57

Autor: Hina

Zagrebački Ured za gospodarstvo preispitivanje povećanja cijena ZET-a

Zagrebački Gradski ured za gospodarstvo, rad i poduzetništvo danas je ocijenio kako je predloženo povećanje cijena karata u javnom prometu ZET-a previsoko i zatražio od Zagrebačkog holdinga da još jednom preispita taj zahtjev kao i njegovu dopunu prije nego što da prethodnu suglasnost za promjenu cijena od 1. veljače.

Još se ne zna hoće li i za koliko ZET poskupjetiJoš se ne zna hoće li i za koliko ZET poskupjetiZagrebački Gradski ured za gospodarstvo, rad i poduzetništvo danas je ocijenio kako je predloženo povećanje cijena karata u javnom prometu ZET-a previsoko i zatražio od Zagrebačkog holdinga da još jednom preispita taj zahtjev kao i njegovu dopunu prije nego što da prethodnu suglasnost za promjenu cijena od 1. veljače.

U priopćenju podsjećaju da po Zakonu o komunalnom gospodarstvu prijava cjenika obvezno sadrži predloženu novu cijenu usluge i njezinu strukturu kao i razloge promjene cijene s detaljnim obrazloženjem i kalkulacijom pa pozivaju Holding odnosno ZET da dopune svoj zahtjev planiranom strukturom voznih karata, po postojećim i predloženim novim cijenama, iz koje će proizići planirani prihod od prijevoza putnika u 2012. i na temelju čega se može utvrditi prosječno povećanje cijena prijevoza putnika u javnom gradskom prometu.

"To je potrebno zato što je u vašem zahtjevu navedeno prosječno povećanje cijena od 39,97 posto, a na temelju izračuna Ureda na temelju predočenih elemenata proizlazi da prosječno povećanje cijena iznosi 52 posto", navode iz Gradskog ureda za gospodarstvo u odgovoru Holdingu.

Također smatraju da pri donošenju konačne odluke o zahtjevu Holdinga treba uzeti u obzir svu ozbiljnost gospodarskog stanja, kao i socijalnu osjetljivost pitanja u vezi povećanja cijena prijevoza putnika u javnom prometu te nužne posljedice za korisnike te usluge: gospodarstvenike kojima se povećavaju troškovi poslovanja kroz rast troškova prijevoza zaposlenika, s jedne strane, i, s druge strane, građane kroz opterećenje njihovog životnog standarda. "Stoga smatramo da je predloženo povećanje cijena previsoko i tražimo da ga još jedanput preispitate", stoji u priopćenju koje je potpisao pročelnik nadležnog ureda Ladislav Prežigalo.

Navodi se da zahtjev za pribavljanje prethodne suglasnosti za promjene cijena prijevoza putnika u javnom prometu treba dopuniti i očitovanjem Nadzornog odbora i Skupštine društva o tom zahtjevu.

Vezane vijesti

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako smo i najavili, Nacional počinje objavljivati dokumente o nezakonitostima u URIHO-u nakon što smo optuženi da radimo na štetu invalida. Sve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika