12.01.2012. / 12:33

Autor: Totalsport

NBA: Nowitzki srušio Boston, Kobe i dalje 'vruć'

Povratak Wadea nikako da donese nešto pozitivno Heatu koji je poslije Golden Statea doživio drugi poraz u nizu, treći ukupno, na gostovanju kod Clippersa

Dirk NowitzkyDirk NowitzkyPobjeda aktualnih prvaka Mavericksa u Bostonu, 40 poena Bryanta Utahu, te drugi poraz u nizu Miamija obilježili su utakmice u NBA ligi odigrane u srijedu.

Sedam sekundi prije kraja Nowitzki zabija za prednost Dallasa uz dodatno bacanje koje naravno pogađa, dok u zadnjem napadu, do tada prvo ime Bostona, Rondo gubi loptu uz aut-liniju i dvoboj je riješen. Premda nije bio posebno učinkovit, Nowitzki je potezom u završnici prelomio susret. Nijemac je ukupno ubacio 16, a bolji je bio suigrač Terry s 18. Kod Celticsa jedini raspoloženi bili su Rondo s 24 i 7 asista, te Garnett koji je ubacio 16 uz 10 skokova.

Nakon što je u jednoj anketi zauzeo 7. poziciju u poretku najboljih igrača u ligi Kobe Bryant se dodatno motivirao i razgoropadio. Prvo je Phoenixu ubacio 48, a potom je u Salt Lake Cityju presudio Utahu s 40. Lakersi su slavili nakon produžetka, a valja napomenuti da je upravo prva zvijezda "jezerčana" blokirala pokušaj domaćih za tri poena i nastavak dvoboja.

Povratak Wadea nikako da donese nešto pozitivno Heatu koji je poslije Golden Statea doživio drugi poraz u nizu, treći ukupno, na gostovanju kod Clippersa. S druge strane, veliki trojac u svojim redovima je imala upravo momčad iz L.A.-a. Chris Paul je postigao 27 koševa uz 11 asistencija i 6 skokova, dok su po 20 dodali Griffin i Butler, s time da je Griffin imao i 12 skokova. Kod Miamija James je bio na stadnardnoj razini - 23 koša, 13 skokova i 7 asistencija.

Sacramento je do slavlja u Torontu stigao prvenstveno zaustavivši Bargnanija koji je ostao na 10 poena uz vrlo loš šut iz igre 2-13, a osim Španjolca Calderona (13 koševa i 10 asista), jedini koji je nešto pokazao protiv Kingsa bio je Brazilac Barbosa. On je "s klupe" ubacio 24. Odgovorio mu je s druge strane, također ulaskom s klupe, Isiah Thomas s 20, dok je starter Evans bio prvo ime Sacramenta s 29 ubačaja.

Povratak nakon kraće stanke zbog trovanja hranom svog najboljeg strijelca Grangera, Pacersi su proslavili pobjedom nad Atlantom priskrbivši sebi 7. pobjedu koliko imaju i Hawksi. Granger je "stavio" 24, a pripomogao je i Josh Smith sa 16.
Bullsi su si mogli priuštiti odmaranje Rosea i Hamiltona u laganoj pobjedi nad najlošijom momčadi lige Washingtonom. Posao je odradio Lucas s 25 poena, te po 8 skokova i asistencija.

Već po običaju Melo Anthony i Stoudemire su predvodili Knickse koji su definitivno uhvatili pobjednički ritam. Ovaj puta su u Madison Square Gardenu nadigrali Philadelphiu 85-79, a spomenuti dvojac je kombinirano ubacio 47.

U prožetak je otišao ogled San Antonija i Houstona, a slavili su domaći Spursi na krilima raspoloženih Parkera (28 koševa i 8 asista) i Duncana (17 koševa i 11 skokova), dok su kod Rocketsa najviše pogađali Lowry 22, Scola 20 i Martin 18.

Dodajmo da je Kevin Durant s 29 poena i 10 skokova donio pobjedu Oklahomi u New Orleansu, dok su Denver i New Jersey odigrali najučinkovitiju utakmicu, a na koncu su bolji bili Nuggetsi predvođeni Gallinarijem koji je ubacio 22. Kod gostujućih Netsa se posebno istaknuo Farmer koji je ušavši s klupe za 23 minute ubacio 26 poena.

U tijesnoj zavšnici Magic je odnio pobjedu iz Portlanda, a zasluge pripadaju podjednako cijeloj momčadi jer su sedmorica ubacila dvocifreni broj koševa.

NBA liga, srijeda:
Toronto - Sacramento 91-98
Indiana - Atlanta 96-84
New York - Philadelphia 85-79
Boston - Dallas 85-90
Chicago - Washington 78-64
New Orleans - Oklahoma City 85-95
San Antonio - Houston 101-95, produžetak
Denver - New Jersey 123-115
Utah - L. A. Lakers 87-90, produžetak
Portland - Orlando 104-107
L.A. Clippers - Miami 95-89, produžetak

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika