12.01.2012. / 17:56

Autor: Hina

Šešelju ugrađen pacemaker

Vođi srpskih radikala Vojislavu Šešelju, kojemu se pred Haaškim sudom sudi zbog ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata, u četvrtak je trebao biti ugrađen pacemaker, a njegovoj supruzi je u pritvorskoj jedinici Haaškog tribunala rečeno da je intervencija obavljena, izjavio je Šešeljev savjetnik Nemanja Šarović.

Vojislav ŠešeljVojislav ŠešeljVođi srpskih radikala Vojislavu Šešelju, kojemu se pred Haaškim sudom sudi zbog ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata, u četvrtak je trebao biti ugrađen pacemaker, a njegovoj supruzi je u pritvorskoj jedinici Haaškog tribunala rečeno da je intervencija obavljena, izjavio je Šešeljev savjetnik Nemanja Šarović.

Šarović je istaknuo kako je tajništvo Haaškog suda izvijestilo Šešeljevu suprugu da je neizvjesno hoće li ga tijekom dana moći posjetiti, premda joj je u srijedu bilo obećano i dogovoreno s tajništvom da će u podne dobiti dozvolu za posjet suprugu, stoji u priopćenju Srpske radikalne stranke.

Ta stranka, po Šarovićevim riječima, zahtijeva da javnost bude hitno obaviještena kakvo je zdravstveno stanje Vojislava Šešelja nakon operacije, kao i da njegovoj supruzi bude omogućeno da ga posjeti kao što joj je i obećano.

Šešelj je, kako je u subotu pripćeno iz te stranke, u petak navečer prebačen iz haaškoga pritvora u bolnicu u Leidenu zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

Govoreći o namjeri predsjednika srbijanskoga nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim sudom, Rasima Ljajića, da posjeti Šešelja, Šarović je kazao da je Šešelj poručio kako "osobno nema ništa protiv Rasima Ljajića, ali da mu ne pada na pamet da razgovara s nekim tko je predstavnik izdajničkog prozapadnog režima".

Ljajić je, kako javljaju beogradski mediji, izjavio da će, ukoliko Šešelj bude suglasan, tijekom dana iz Srbije u Haag biti upućen tim liječnika koji će ga pregledati.

Mediji također prenose izjavu srbijanskog ministra za infrastrukturu i energetiku Milutina Mrkonjića da država Srbija mora hitno pomoći Šešelju zbog njegove bolesti.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika