13.01.2012. / 15:33

Autor: Totalsport

Pobjeda za Kostelića

Peto mjesto i najbolji plasman sezone u Svjetskom kupu zauzeo je Natko Zrnčić-Dim, 24. nakon prve vožnje, dok se Tin Široki s 39. u prvoj spustio na 29. mjesto na kraju osvojivši prva dva ovosezonska boda

Ivica Kostelić Ivica Kostelić S 23. mjesta nakon spustaške prve vožnje Ivica Kostelić probio se do prvoga nakon druge slalomske na prvome ovosezonskom superkombinacijskom natjecanju Svjetskog kupa skijaša održanom u švicarskom Wengenu.

Uvjerljivo najboljim vremenom druge, slalomske vožnje (48.75 stotinki) branitelj naslova u Svjetskom kupu nadoknadio je gotovo tri pune sekunde zaostatka za Švicarcem Beatom Feuzom, vodećim skijašem nakon spusta, koji je na kraju završio na drugom mjestu s 20 stotinki zaostatka. Svejedno je uskoro 25 godišnji Švicarac bio oduševljen na cilju, jer njegov dosad najbolji plasman u superkombinaciji bilo je deseto mjesto.

Najveći favorit s obzirom na rezultat (2. mjesto) iz prve vožnje, Amerikanac Bode Miller, zauzeo je posljednje mjesto na postolju zaostavši za Hrvatom 45 stotinki.

Peto mjesto i najbolji plasman sezone u Svjetskom kupu zauzeo je Natko Zrnčić-Dim, 24. nakon prve vožnje, dok se Tin Široki s 39. u prvoj spustio na 29. mjesto na kraju osvojivši prva dva ovosezonska boda.

Nakon dvaju slalomskih slavlja, u Beaver Creeku i Flachauu, Kostelić je stigao do treće ovosezonske pobjede u Svjetskom kupu, te do petog postolja. U Wengenu je ostvario svoju ukupno petu pobjedu u karijeri računajući superkombinacijske i slalomske utrke, te se deveti put uspeo na postolje.

U ukupnom se poretku vodećem Austrijancu Marcelu Hirscheru, koji ne skija ništa osim tehničkih disciplina, primaknuo na 130 bodova zaostatka. Uvjerljivo je Hrvat drugi u ukupnom poretku Svjetskog kupa s 595 bodova, 102 više od trećeplasiranog Amerikanca Teda Ligetyja, koji je u Wengenu zauzeo šesto mjesto.

Do kraja sezone održat će se još dva superkombinacijska natjecanja, petog veljače u francuskom Chamonixu odnosno 12. istog mjeseca u ruskom Sočiju.

Skijaši nastavljaju vikend u Wengenu subotnjim spustom na Lauberhornu, dok Kostelića s Hirscherom novi slalomski okršaj očekuje u nedjelju.

Svjetski kup skijaša, superkombinacija, Wengen:

1. Kostelić (Hrv) 2:42.16
2. Feuz (Švi) +0.20
3. Miller (SAD) +0.45
4. Pinturault (Fra) +0.59
5. Zrnčić-Dim (Hrv) +0.79
6. Ligety (SAD) +0.81

...

29. Široki (Hrv) +6.90

...

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Hirscher (Aut) 725 bodova
2. Kostelić (Hrv) 595
3. Ligety (SAD) 493
4. Svindal (Nor) 468
5. Feuz (Švi) 445

...
60. Zrnčić-Dim (Hrv) 50

...
121. Široki (Hrv) 2

...

Vezane vijesti

Kröll pao s motocikla, završio na operaciji

Kröll pao s motocikla, završio na operaciji

Aktualni pobjednik Svjetskog kupa skijaša u spustu, 31-godišnji Austrijanac Klaus Kröll, u utorak je pri rekreativnoj vožnji pao s motocikla-krosera… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika