15.01.2012. / 09:45

Autor: Hina

Spasioci pronašli dvoje putnika na nasukanom brodu

Vatrogasci su na nasukanom talijanskom brodu Costa Concordia uspjeli doći do dvoje putnika s kojima su nešto prije toga stupili u kontakt, izvijestila je talijanska agencija ANSA.

Još se traga za pedesetak putnikaJoš se traga za pedesetak putnikaVatrogasci su na nasukanom talijanskom brodu Costa Concordia uspjeli doći do dvoje putnika s kojima su nešto prije toga stupili u kontakt, izvijestila je talijanska agencija ANSA.

Vatrogasci su par pronašli u kabini, a prije toga su čuli glasove muškarca i žene nekoliko paluba ispod one koju su pretraživali.

U operaciji spašavanja sudjelovalo je 35 vatrogasaca.

Točan broj nestalih još nije poznat. Prefekt Grossetta Giuseppe Linardi potvrdio je da su u nesreći poginule tri osobe, dodavši da je nestala 41 osoba, no glasnogovornik obalne straže Cosimo Nicastro procjenjuje da još nedostaje između 50 i 60 putnika.

Nesreća se dogodila u petak navečer kada je Costa Concordia, prevozeći 4229 osoba, udarila u stijenu u blizini otoka Giglia.

Kapetan broda se "nespretno približio otoku Gigliu i udario u stijenu koja se zabila u lijevi bok broda zbog čega se brod nagnuo i u njegov je trup za nekoliko minuta prodrla golema količina vode", izjavio je sudac Grosseto Francesco Verusio novinarima.

Kapetan Schettino, kojemu je tužiteljstvo nakon ispitivanja odredilo pritvor, branio se da je brod udario u stijenu koja nije upisana u nautičke karte, što obalna straža odbacuje.

U nesreći su poginule tri osobe, a 42 su ozlijeđene, od kojih dvije teško.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika