15.01.2012. / 09:58

Autor: Hina

Pahor za utorak sazvao sastanak čelnika stranaka

Slovenski premijer Borut Pahor je u subotu nakon bilateralnih razgovora sa čelnicima stranaka postigao dogovor o tome da se u utorak u Vili Podrožnik u Ljubljani održi sastanak na kojem će, među ostalim, biti riječi i o izboru sudaca za arbitražu s Hrvatskom, prenosi agencija STA.

Borut PahorBorut PahorSlovenski premijer Borut Pahor je u subotu nakon bilateralnih razgovora sa čelnicima stranaka postigao dogovor o tome da se u utorak u Vili Podrožnik u Ljubljani održi sastanak na kojem će, među ostalim, biti riječi i o izboru sudaca za arbitražu s Hrvatskom, prenosi agencija STA.

Iz Pahorovog ureda objavljeno je da bi na sastanku trebalo biti riječi o izboru arbitara u arbitražni sud, razmatranju pripreme slovenskih stavove uoči samita EU 30. siječnja te o smanjenju kreditnog rejtinga.

Ministrica vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić i slovenski ministar Samuel Žbogar nisu u utorak u Bruxellesu dobili od Europske komisije popis s imenima potencijalnih sudaca arbitara s kojeg bi dvije zemlje trebale izabrati predsjednika i dva člana arbitražnog suda za rješavanje hrvatsko-slovenskog graničnog spora, a Komisija namjerava popis dostaviti u drugoj polovici siječnja.

Po arbitražnom sporazumu, slovensko-hrvatsku granicu trebala bi odrediti petorica arbitara od kojih svaka od zemalja imenuje po jednog suca, a preostalu trojicu zajedničkim dogovorom s popisa koji će pripremiti Europska komisija. U slučaju da se dvije strane ne mogu usuglasiti, preostalu trojicu arbitara odredit će predsjednik Međunarodnog suda pravde.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika