15.01.2012. / 20:33

Autor: Hina

U talijanskom kruzeru pronađena dva trupla

Ronioci su u nedjelju u potopljenom dijelu broda Coste Concordije, koji se u petak navečer nasukao pred talijanskim otočićem Gigliom, u kabini pronašli trupla dvojice starijih muškaraca, objavili su pripadnici obalne straže, što broj smrtno stradalih povećava na pet.

Foto: ScreenshotFoto: ScreenshotRonioci su u nedjelju u potopljenom dijelu broda Coste Concordije, koji se u petak navečer nasukao pred talijanskim otočićem Gigliom, u kabini pronašli trupla dvojice starijih muškaraca, objavili su pripadnici obalne straže, što broj smrtno stradalih povećava na pet.

Ronioci su kazali kako su na oba tijela bili pričvršćeni pojasi za spašavanje. U potrazi za nestalima, osim pripadnika obalne straže sudjeluje i talijanska mornarica te vatrogasci.

Svi oni i dalje tragaju za potencijalnim preživjelima nakon havarije kruzera dugog 290 metara i nakon što su od subote navečer do nedjelje u podne uspjeli spasiti tri osobe. Riječ je o mladom južnokorejskom paru i brodskom časniku.

Više od 4000 spašenih osoba premješteno je u subotu s Giglia u luku Santo Stefano te potom upućeno prema svojim odredištima u Italiji i inozemstvu.

U havariji broda nije stradao nijedan hrvatski državljanin. Ukupno 102 hrvatska putnika vratila su se do nedjelje ujutro uz pomoć ministarstva vanjskih poslova i agencija preko kojih su otišli na krstarenje u domovinu.

Preostao je još određeni broj ljudi koji su išli svojim vozilima ili su bili članovi posade. Prema podacima ministarstva, to je manji broj od dvadesetak osoba koji će tijekom dana u Trstu izvaditi putne listove i onda se vratiti svojim kućama.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika