16.01.2012. / 11:21

Autor: Hina , Nacional.hr

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić, bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić i Tadićeva supruga Božica Tadić-Ćavar nagodbe su sklopili pod istim uvjetima kao što je to desetak dana prije potvrđivanja optužnice učinio splitski poduzetnik Srećko Jurišić

Ivan Drmić; Photo: Davor Javorović/Večernji list Ivan Drmić; Photo: Davor Javorović/Večernji list Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo na osječkog poduzetnika Dragu Tadića, jer su se preostali optuženici, među kojima i saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, nagodili s USKOK-om na dvogodišnje uvjetne kazne.

Drmić, bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić i Tadićeva supruga Božica Tadić-Ćavar nagodbe su, kako se doznaje od njihove obrane, sklopili pod istim uvjetima kao što je to desetak dana prije potvrđivanja optužnice učinio splitski poduzetnik Srećko Jurišić, koji se teretio za ista kaznena djela.

Jurišić je tada, na veliko iznenađenje ostalih optuženika i njihovih odvjetnika, u cijelosti priznao optužbu i krivnju, zbog čega je dobio uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora, u koji neće ići ako u narednih pet godina ne počini kazneno djelo. Državi će, uz to, vratiti 70 tisuća eura koje su mu, po tvrdnji USKOK-a, radi podmićivanja dali Drmić i Sanja Marketić.

Nagodbe troje optuženika s USKOK-om na sutrašnjem bi pripremnom ročištu trebalo potvrditi sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Zdravka Majerovića. Pritom će, najvjerojatnije, odrediti i datum početka suđenja Tadiću, koji se jedini nije nagodio. Odluka o početku suđenja trebala je biti donesena na ročištu krajem studenoga prošle godine, odgođenom zbog bolesti Sanje Marketić.

Optužnicom koja je na zagrebačkom Županijskom sudu potvrđena sredinom listopada četvero okrivljenih tereti se za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, poticanje na protuzakonito posredovanje, a Drmić i Marketić i za lažno prijavljivanje kaznenog djela.

USKOK tvrdi da je optužene koji su trebali utjecati na suce Vrhovnog suda okupio Tadić, vlasnik građevinske tvrtke "Osijek Koteks", koji je javnosti poznat i kao osumnjičenik u slučaju navodnih malverzacija pri izgradnji autoceste "Slavonica".

Sve se navodno događalo u vrijeme kada je Vrhovni sud odlučivalo o žalbi na nepravomoćnu osuđujuću presudu Glavašu zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku u slučajevima "garaža" i "selotejp". Uoči izricanja presude Županijskog suda na deset godina zatvora Glavaš je pobjegao u BiH, gdje izdržava osmogodišnju zatvorsku kaznu, s obzirom da mu je Vrhovni sud u međuvremenu kaznu umanjio za dvije godine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 16.01.12. 13:05

HE, he, he! Inati se Slavonijo...Hercegovački Šokac! Dobro im je pokaza! A šta će bit s mandatom? Oće'l ga zamrznit?


registracija
30/9/09

davor12345, 16.01.12. 13:09

Ćelavi ćov'k sa veselim smiješkom na licu...


registracija
7/3/11

medjimurec, 16.01.12. 15:32

Saborski zastupnik , KRIMINALAC, 2 godine uvjetnog zatvora treba li jos nesto reci???


registracija
14/11/07

laufer, 16.01.12. 15:52

To je takva stranka.
Što više godina zatvora, to veća faca u stranci.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika