16.01.2012. / 12:20

Autor: Totalsport

NHL: Pet poena Malkina u trijumfu Penguinsa

Washington Capitalsi slavili su na domaćem ledu 2-1 protiv Carolina Hurricanesa i tako izbili na vrh Jugoistočne divizije

Evgenij Malkin (Wikipedia)Evgenij Malkin (Wikipedia)Nakon šest uzastopnih poraza hokejaši Pittsburgh Penguinsa vezali su dvije pobjede. Na gostovanju kod Tampe Bay slavili su 6-3 uz sjajnu predstavu Evgenija Malkina koji je upisao pet poena kroz tri gola i dvije asistencije.

Malkin je sva tri gola zabio u posljednjoj trećini koju je Pittsburgh dobio 4-3. Prva je dva zabio u razmaku od samo jedne minute i 49 sekundi, dok je posljednjeg postigao u praznu mrežu 56 sekundi prije kraja. Ukupno je sjajni Rus ove sezone uknjižio 51 poen (21 gol i 30 asistencija), jedan manje od najefikasnijeg igrača lige Henrika Sedina.

Dva je gola za Penguinse zabio James Neal, a jedan Richard Park. S druge strane, za Tampa Bay je ovo bio sedmi uzastopni poraz kojim je pala na posljednje mjesto Istočne konferencije.

Washington Capitalsi slavili su na domaćem ledu 2-1 protiv Carolina Hurricanesa i tako izbili na vrh Jugoistočne divizije. Bila je to sedma uzastopna domaća pobjeda za Capitalse i i treća uzastopna ukupno, a golove su zabili Aleksandr Semin i Dmitrij Orlov. Potonjem 21-godišnjem braniču bio je to premijerni gol u NHL ligi.

Chicago Blackhawksi nanijeli su sa 4-3 San Jose Sharksima prvi poraz u regularnom dijelu susreta od 26. prosinca prošle godine i niza od osam utakmica. Blackhawksima je to bila treća pobjeda u posljednja četiri susreta, a kod pobjedničke momčadi su se istaknuli Jonathan Toews i Viktor Stalberg s golom i asistencijom svaki.

Edmonton Oilersi stali su na kraj seriji od pet uzastopnih poraza domaćom 2-1 pobjedom u produžetku protiv Los Angelesa, dok su Anaheim Ducksi potvrdili kvalitetnu formu na gostovanju kod Vancouver Canucksima. Slavili su 4-2 uz dva gola Jasona Blakea i upisali petu pobjedu u zadnjih šest susreta.

NHL liga, nedjelja:

Tampa Bay - Pittsburgh 3-6

Washington - Carolina 2-1

Chicago - San Jose 4-3

Montreal - NY Rangers 4-1

Edmonton - Los Angeles 2-1, produžetak

Vancouver - Anaheim 2-4

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika