16.01.2012. / 15:54

Autor: Totalsport

Vaterpolo: Hrvatska s +3 dobila Rumunjsku

Premda je Rumunjska kao i obično bila tvrd orah pobjeda Hrvatske zapravo nije dolazila u pitanje

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU Eindhovenu je u ponedjeljak započelo Europsko prvenstvo u vaterpolu, a drugu utakmicu dana su igrali hrvatski vaterpolisti. U skupini B je Hrvatska na startu svladala Rumunjsku 10-7 (2-1, 3-2, 2-1, 3-3).

Premda je Rumunjska kao i obično bila tvrd orah pobjeda Hrvatske zapravo nije dolazila u pitanje. Najnapetije je bilo četiri i po minute prije kraja kada je Cosmin Radu svojim jedinim pogotkom na utakmici smanjio na 8-7. No, do kraja je Hrvatska zaključala svoju obranu, a na drugoj su strani poentirali Maro Joković i Damir Burić za pobjedu 10-7.

U prvom dijelu utakmice plivalištem je dominirao Maro Bošković. Postigao je tri od prvih pet hrvatskih golova, a Hrvatska je sustavno podizala prednost. Nakon 2-1 u prvoj četvrtini, na kraju druge je bilo 5-3, pa 7-4 po isteku pretposljednje četvrtine. I tada je došlo do pada u hrvatskoj igri, a dva pogotka Georgescua i opisani Radua su doveli do toga da Hrvatska ima prednost samo 8-7. No, pobjeda nije došla u pitanje.

Najbolji je strijelac sa tri pogotka bio Maro Bošković. Dva je postigao Sandro Sukno, a po jedan Bušlje, Paškvalin, Barać, Joković i Burić.

Zanimljivo da je Hrvatska imala dvostruko više prilika s igračem više na utakmici (12-6). Iskoristili su takve situacije igrači Ratka Rudića tijekom sedam pokušaja.

U utorak će Hrvatska igrati utakmicu 2. kola. Suparnik im je Crna Gora u 17.30 sati.

EP u vaterpolu, skupina B, 1. kolo:

Hrvatska - Rumunjska 10-7 (2-1, 3-2, 2-1, 3-3)

Crna Gora - Njemačka (kasnije)

Srbija - Španjolska (kasnije)

skupina A:

Makedonija - Turska 16-4

Grčka - Nizozemska (kasnije)

Mađarska - Italija (kasnije)

Vezane vijesti

Hrvatska osigurala završni turnir

Hrvatska osigurala završni turnir

Hrvatski vaterpolisti s uvjerljivih su 11-6 svladali Njemačku u Magdeburgu, u sklopu skupine B Svjetske lige. Osigurali su na taj način prvo mjesto i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika