16.01.2012. / 20:30

Autor: Hina

Tuerk neće skraćivati rokove za formiranje vlade

Slovenski predsjednik Danilo Tuerk neće skraćivati predviđene rokove za formiranje nove vlade, pa će ime jednog ili više potencijalnih mandatara za njezin sastav biti poznato tek sredinom idućeg tjedna.

Danilo TuerkDanilo TuerkSlovenski predsjednik Danilo Tuerk neće skraćivati predviđene rokove za formiranje nove vlade, pa će ime jednog ili više potencijalnih mandatara za njezin sastav biti poznato tek sredinom idućeg tjedna.

Nakon što prošle srijede relativni pobjednik parlamentarnih izbora Zoran Janković nije dobio potreban broj glasova u parlamentu za formiranje nove vlade, Tuerk je u ponedjeljak održao konzultacije s predsjednicima parlamentarnih stranaka, ali izlaz iz političke pat-situacije nije pronađen, pa će se konzultacije krajem ovog i početkom idućeg tjedna nastaviti.

"Sugovornici su se složili da je rok za podnošenje kandidatura za predsjendika vlade 14 dana od prvog glasovanja i da se taj rok ne može skraćivati", priopćeno je iz Tuerkova ureda.

To znači da Tuerk do srijede 25. siječnja parlament mora obavijestiti da li za mandatara ponovno predlaže Jankovića ili nekog drugog.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika