17.01.2012. / 10:26

Autor: Totalsport

NHL: Prvaci nakon penala svladali Floridu, Detroit uvjerljiv

Izdvojimo još 3-1 gostujuću pobjedu Nashville Predatorsa protiv New York Islandersa

Igrači Boston BruinsaIgrači Boston BruinsaAktualni prvaci najjače hokejaške lige svijeta (NHL) Boston Bruinsi brzo su se oporavili od neočekivanog poraza od momčadi Caroline (subota, 4-2) pobijedivši u noći s ponedjeljka na utorak u gostima Floridu nakon boljeg izvođenja penala 3-2.

Bruinsi su poveli protiv Floride nakon svega 80-ak sekundi igre preko Kanađanina Patricea Bergerona. Bio je to njegov 13. pogodak ove sezone, a ujedno i jedini koji su gledatelji mogli vidjeti u prvoj trećini utakmice.

Druga dionica bila je puno efikasnija, pa su tako najprije domaći hokejaši u 9. minuti stigli do poravnanja. Strijelac za 1-1 bio je Jason Garrison. Šest minuta kasnije gosti ponovno dolaze do prednost, a zgoditak opet postiže Bergeron. Međutim, vodstvo Bruinsa bilo je kratkotrajno jer je samo minutu kasnije Shawn Matthias vratio stvari na početak svojim osmim pogotkom u sezoni.

S rezultatom 2-2 ušlo se u posljednju trećinu u kojoj nije bilo pogodaka, kao ni u petominutnom produžetku, pa se pristupilo izvođenju penala. Nakon dva promašaja, odnosno obrana s obiju strana, Stephen Weiss postigao je gol za Floridu kojoj je trebala još jedna obrana vratara Clemmensena za slavlje. Međutim, najbolji igrač susreta Bergeron zabija za izjednačenje, a svega minutu kasnije, nakon promašaja Floride, David Krejči donosi prvacima dva boda s vrlo neugodnog gostovanja.

S tri pogotka u prvoj i dva u drugoj trećini Detroit Red Wingsi su na svom ledu slavili protiv Buffalo Sabersa s uvjerljivih 5-0. Svih pet pogodaka za domaćine postigli su različiti igrači, dok je Jimmy Howard na golu bio vrlo siguran obranivši svih 27 udaraca prema svojim vratima.

Izdvojimo još 3-1 gostujuću pobjedu Nashville Predatorsa protiv New York Islandersa. Sva tri svoja pogotka Nashville je postigao u prvoj trećini, dok je počasni gol za domaćine, svoj 16. ove sezone, John Tavares zabio četiri minute prije kraja susreta.

NHL liga, ponedjeljak:

NY Islanders - Nashville 1-3

Phoenix - Colorado 6-1

Ottawa - Winnipeg 0-2

Florida - Boston 2-3 (penali)

St. Louis - Dallas 1-0

Detroit - Buffalo 5-0

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika