17.01.2012. / 16:07

Autor: Nacional.hr

Najbolji s Mobile Mondaya odlaze na MWC u Barcelonu

Hrvatska gospodarska komora prvi put ove godine organizira sudjelovanje hrvatskih IT tvrtki na Mobile World Congressu, stoga je organizirala natjecanje tvrtki, odnosno njihovih aplikacija namijenjenih mobilnim uređajima, a predstavnicima pobjedničkih tvrtki plaća akreditaciju za sajam i konferenciju u Barceloni

Najbolji će ići na MWC u BarcelonuNajbolji će ići na MWC u BarcelonuU organizaciji Hrvatske gospodarske komore održan je deseti po redu Mobile Monday Croatia. Suorganizator je Udruženje za informacijske tehnologije pri HGK koje je ovaj događaj prepoznalo i podržalo kao središnji događaj koji povezuje ljubitelje i poznavatelje mobilnih aplikacija.

Tom se prigodom održao natječaj za projekte koje su tvrtke i obrti kandidirali za sudjelovanje na Mobile World Congress (MWC), najvećem svjetskom sajmu telekomunikacija koji se održava u Barceloni od 27. veljače do 1. ožujka 2012. godine. U Barcelonu, na sajam i konferenciju Mobile World Congress u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, putuju tvrtke Exploro d.o.o., Računi.hr, Informacijske tehnologije za vas d.o.o. i Mobilna informatika d.o.o. Njihove su aplikacije za mobilne uređaje Spotie, PhotoPay, Habbits i Salespod odabrane odlukama žirija i glasovima publike kao najbolje.

Hrvatska gospodarska komora prvi put ove godine organizira sudjelovanje hrvatskih IT tvrtki na Mobile World Congressu, stoga je organizirala natjecanje tvrtki, odnosno njihovih aplikacija namijenjenih mobilnim uređajima, a predstavnicima pobjedničkih tvrtki plaća akreditaciju za sajam i konferenciju u Barceloni.

Žiri je od dvadesetak pristiglih prijava u uži izbor odabrao ove tvrtke/projekte i njihove produkte (navedene prema abecednom poretku imena tvrtki): Binaria d.o.o., mobilne aplikacije Weddingella, Gee-Cards, Roadtrack mobile; Conecto d.o.o., dječja interaktivna slikovnica Ježić Matko i prijatelji (Matthew the Hedgehog & friends); Exploro d.o.o., Spotie - mobilna aplikacija za traženje zabave; Informacijske tehnologije za vas d.o.o., Habbits - aplikacija za podsjećanje djece i odraslih na obveze; Intenda Net d.o.o., inTaxi - sustav za dispečiranje i upravljanje taksi službom; Mobilisis d.o.o., aplikacija Cloud Nadzor vozila; Mobilna informatika d.o.o., Salespod - mobilno IT rješenje za prodajne predstavnike i analitiku; Pet Minuta d.o.o., Shout'Em - aplikacija za izradu mobilnih aplikacija; Računi.hr, d.o.o., PhotoPay - aplikacija za OCR i plaćanje računa; Senso IS d.o.o., Mobilna aplikaciju za iPhone, dio DMS-a (Document Management Systema).

Članovi žirija bili su: Tomislav Bronzin, dopredsjednik Udruženja za IT HGK, direktor tvrtke Citus te Microsoftov regionalni direktor i MVP, Hrvoje Bujas, dopredsjednik udruge Hrvatski nezavisni izvoznici softvera (CISEx) i direktor tvrtke Pravi klik, Sven Marušić, direktor tvrtke InfoCumulus, Krešimir Mudrovčić, dopredsjednik Udruženja za IT HGK i član Uprave tvrtke CROZ, Zvonko Pavić, nezavisni novinar specijaliziran za ICT teme, Matej Špoler, direktor tvrtke Infinum, i Igor Škevin, tajnik Udruženja za IT HGK.

Cilj je natjecanja među programerima potaknuti razvoj kvalitete aplikacija, ali i pomoći predstavljanju domaćih, izvozno orijentiranih tvrtki velikog razvojnog potencijala na svjetskoj sceni mobilne telefonije.

Mobile Monday Croatia događaj je koji nastoji na jednom mjestu okupiti sve zainteresirane za mobilne tehnologije: razvojne inženjere, ljubitelje gadgeta, kreatore mobilnih aplikacija, kao i sve one koji žele naučiti nešto novo ili saznati najnovije vijesti iz svijeta mobilnih tehnologija. Cilj je ovog događaja, prije svega, brže prenošenje iskustava i znanja o mobilnom tržištu, što se nastoji postići dovođenjem kvalitetnih predavača, predstavljanjem zanimljivih projekata i davanjem prilike mobilnim startupovima da se predstave publici i struci.

Također je dio globalne serije događaja Mobile Monday koji se već deset godina održavaju u više od 90 različitih zemalja svijeta i povezuju sve one koji na bilo koji način sudjeluju u mobilnoj industriji ili su za nju zainteresirani.

Vezane vijesti

HGK ponudila 22 investicijska projekta vrijedna više od 2,5 milijarde eura

HGK ponudila 22 investicijska projekta vrijedna više od 2,5 milijarde eura

"Italija je Hrvatskoj najvažniji partner u kontinuirano uravnoteženoj robnoj razmjeni. Italija je i drugi po važnosti ulagač u RH te 65 posto… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika