17.01.2012. / 18:14

Autor: Nacional.hr

Telekomi Vladi: Ukinite porez pa ćemo ulagati

"Ulaganja će omogućiti veću konkurentnost ne samo tvrtkama u tom sektoru nego i cijelom gospodarstvu", istaknuo je predsjednik uprave Hrvatskog telekoma Ivica Mudrinić

Ivica MudrinićIvica MudrinićOdluka Vlade da ponovno uvede porez na telekomunikacijske usluge kojim planira uprihoditi oko 300 milijuna kuna, naišao je na ogorčenost i nevjericu u hrvatskim telekomima. Porez koji je zbog krize uvela vlada Jadranke Kosor uvelike je smanjio ulaganja telekoma u infrastrukturu, a njegovo ponovno uvođenje moglo bi nastaviti takav trend.

Sudjelujući na konferenciji o komunikacijskim trendovima, predsjednici uprava hrvatskih telekom operatera zatražili su od Vlade da ukine taj porez i umjesto dodatnog oporezivanja telekoma potakne ulaganja u telekomunikacijski sektor.

"Ulaganja će omogućiti veću konkurentnost ne samo tvrtkama u tom sektoru nego i cijelom gospodarstvu", istaknuo je predsjednik uprave Hrvatskog telekoma Ivica Mudrinić.

Prvom čovjeku Vipneta Mladenu Pejkoviću smeta i nestalnost odluka koje država donosi, a koje onemogućavaju dugoročno planiranje telekomima. Smatra da je stalno mjenjanje zakonodavstva i odluka loša poruka koja se šalje svim investitorima.

Dodao je kako je u Hrvatskoj porez na mobilnu telefoniju 29 posto što opstruira razvoj industrije, a time smanjuje i konkurentnost Hrvatske.

Da bi država trebala potaknuti ulaganje smatra i predsjednica uprave Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević koja je istaknula kako su zbog poreza telekomunikacijske tvrtke smanjile svoje narudžbe za uređajima koje ENT proizvodi.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 17.01.12. 20:08

Mudro zbori Mudrinić, naravno gleda samo svoj interes i u šaci drži Vladu,...Drugim riječima, omogućite nam da i dalje strižemo građane Rvatske kao ovce pa ćemo vam dat malčice,...


registracija
31/1/10

STTony, 17.01.12. 20:09

Pametno kamčenje od strane vlade debelih telekom gusaka pravom prijetnjom.

Ako imate muda banke i osiguravajuća društva su idući na redu.(a mislim da ipak nećete imati)


registracija
9/1/12

unuk, 17.01.12. 20:19

Pa i na zapadu su Telekom kompanije tesko oporezovane. Za razliko od nas oni ako ulazu imaju veliki poreski popust.
To bi trebala biti jednostavna formula ili ulazi ili nema popusta na porez.
Losa politika samo oporezuje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika