18.01.2012. / 08:34

Autor: Naciona List

Naciona list: Sabor pred stečajem, zastupnici na ulici

Čelnici sindikata Saborskih radnika Vladimir Šeks i Damir Kajin na izvanrednoj konferenciji za novinare izrazili su sumnju u namjere vlade i najavili blokadu zakonodavne vlasti. Pozvali su sve sadašnje i bivše saborske radnike da blokiraju Markov trg, iako su sami izglasali da je to nezakonito. Šeks je najavio štrajk žeđu, a Kajin da neće govoriti dok se ne riješi situacija

Vladimir Šeks najavio je štrajk žeđuVladimir Šeks najavio je štrajk žeđuZbog nedavne navale saborskih zastupnika za ostvarivanje prava na povlaštene mirovine, Vlada Republike Hrvatske, kako bi spriječila neizbježni stečaj Hrvatskog Sabora, predložila je njegovu hitnu privatizaciju. Naime, troškovi Sabora i njezinih djelatnika preveliki su teret državnog proračuna, koji je novoizabrana vlada prinuđena značajno smanjiti zbog dobivanja povoljnog kreditnog rejtinga za daljnje zaduživanje.

Vlada smatra da su joj potrebni jaki domaći ili strani investitori koji su sposobni Sabor učiniti efikasnijom i profitabilnom institucijom. Podaci govore da je Sabor u dvadeset godina veliki gubitaš od kojega do sada nije bilo nikakve koristi, stoga će vlada od investitora tražiti uvid u planove o restrukturiranju i čvrstu garanciju za sve zaposlene.

Damir Kajin odsad će gestikulirati, budući da je obećao da će do okončanja štrajka držati začepljena ustaDamir Kajin odsad će gestikulirati, budući da je obećao da će do okončanja štrajka držati začepljena ustaČelnici sindikata Saborskih radnika Vladimir Šeks i Damir Kajin na izvanrednoj konferenciji za novinare izrazili su sumnju u namjere vlade i najavili blokadu zakonodavne vlasti. Pozvali su sve sadašnje i bivše saborske radnike da blokiraju Markov trg, iako su sami izglasali da je to nezakonito. Šeks je rekao:„Počelo je s brodogradilištima, stotine tvrtki završilo je u stečaju, radnici su ostali bez ikakvih prava. Zar će i saborski radnici dijeliti sudbinu s djelatnicama Kamenskog? Vlada nas želi maknuti s Markova trga kako bi neki sumnjivi investitori došli u posjed zgrade na Gornjem gradu u Zagrebu. Nećemo dopustiti da završimo na ulici zbog privatizacijskog kriminala koji već godinama potresa Hrvatsku, a za koji vladajući nikada nisu imali sluha". Šeks je najavio štrajk žeđu, a Kajin da neće govoriti dok se ne riješi situacija.

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 18.01.12. 17:00

He, he, he, he, he! Vlado Šeks štrajka žeđu! He, he, he, he! LoL! Koja je to žrtva! Odbija štok! A Kajin zalijepio usta! LoL! Srećom, ima guzicu pa na nju može govorit! He, he, he! Jedan od boljih članaka! Nasmijao me do suza!


registracija
2/1/11

prohujalo, 20.01.12. 06:14

svaka cast onome ko napisa ovih par clanaka.....
jer ne vidi se ime autora,ali to ni nije bitno, ali clanci su za svaku pohvalu, jer kazu sve o nama....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.