18.01.2012. / 14:31

Autor: Nacional.hr

Samsung širi tržište prozirnih zaslona s novim 46inčnim LCD

Prema podacima tvrtke za istraživanje tržišta Display Bank, procjenjuje se da će tržište prozirnih zaslona rasti od 0,9 milijardi američkih dolara u 2015. godini pa sve do 87 milijardi američkih dolara u 2025. godini

Samsungov Smart WindowSamsungov Smart WindowSamsung je najavio širenje tržišta prozirnih zaslona s proizvodnjom 46 inčnih prozirnih LCD panela koja počinje ovog mjeseca.

Younghwan Park, viši potpredsjednik za LCD marketing poslovne jedinice Device Solutions tvrtke Samsung Electronics, izjavio je: „Prozirni paneli, uzbudljiva je primjena tehnologije zaslona nove generacije koja ima neograničen potencijal u promjeni naših navika u narednim godinama. Kao jaki pobornik tržišta prozirnih zaslona, Samsung planira razviti ovu tehnologiju kako bi postala pokretač razvoja našeg LCD poslovanja."

Samsungov 46 inčni prozirni LCD panel karakterizira omjer kontrasta 4500:1 visoke razlučljivosti (1,366x768) te 70 postotni opseg boja koje uređaj može prikazati.

Samsungov prozirni LCD panel, koji je ujedno i osvojio nagradu za inovaciju na ovogodišnjem sajmu CES, proizvodi se kako bi omogućio široku primjenu u sektoru maloprodaje kao što su proizvodne vitrine, vrata komercijalnih zamrzivača kao i vrata platformi na stanicama podzemne željeznice u Sjevernoj Americi, Europi i Aziji. Također, bit će korišteni i za drugačije primjene uključujući e-ploče, informacijske prozore, medicinsku opremu, e-signatura i mobilne uređaje.

Samsungov 22 inčni prozirni LCD panel, koji je komercijalno dostupan, dobro je prihvaćen od strane trenutnih i potencijalnih korisnika u sektorima mobilnih uređaja, nakita i luksuznih dobara i to posebice zbog svoje kompaktne veličine i niske potrošnje energije te naravno kvalitete zaslona koja plijeni pažnju.

Prema podacima tvrtke za istraživanje tržišta Display Bank, procjenjuje se da će tržište prozirnih zaslona rasti od 0,9 milijardi američkih dolara u 2015. godini pa sve do 87 milijardi američkih dolara u 2025. godini.

Vezane vijesti

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Prema novom Ketchumovom indeksu digitalnog življenja (Ketchum Digital Living Indeks), jednostavnost je ono što ljudi žele od pametnih telefona,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika