19.01.2012. / 11:31

Autor: Totalsport

ZET ukida plaćanje karte SMS-om

Glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić je na novinarski upit potvrdio kako je ZET krenuo u proces raskidanja ugovora s mobilnim operaterima

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZET će od 1. veljače ukinuti mogućnost plaćanja prijevozne karte SMS porukom.

Kao razlog za ukidanje ove ZET-ove usluge navodi se velika zlouporaba, odnosno činjenica kako su korisnici prijevoza plaćali kartu tek kada bi kontrolori ušli u tramvaje ili autobuse.

Glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić je na novinarski upit potvrdio kako je ZET krenuo u proces raskidanja ugovora s mobilnim operaterima. „Putnicima ostaje novi model plaćanja preko elektroničke kartice koji je i dalje, što se pojedinačnog plaćanja karte tiče, najisplativiji način plaćanja“, dodao je Jurić.

Iz ZET-a se nadaju kako će ukidanjem SMS plaćanja povećati prihode. Boljoj prodaji trebao bi doprinijeti i povećan broj kontrolora, ali s tim u ZET-u imaju problema, jer velik broj zaposlenika ne želi raditi taj posao.

Podsjetimo kako je plaćanje karata mobitelom uvedeno u ljeto 2007. godine, a u tu svrhu iskoristio se postojeći sustav Zagrebparkinga, tako da nije bilo prevelikih troškova. Hoće li s početkom idućeg mjeseca poskupiti prijevoz u Zagrebu, Jurić nije znao odgovoriti, jer se još uvijek čeka odluka Gradske skupštine i gradonačelnika Milana Bandića.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika